Antena Căutare

Vremea a ieșit din toate tiparele! Luna lui Cuptor, cea mai friguroasă din ultimii 34 de ani. Care este explicația

Luna lui Cuptor este cea mai friguroasă din ultimii 34 de ani. În iulie, avem temperaturi ca-n octombrie, dar şi fenomene de o forţă nemaiîntâlnită până acum - furtuni puternice şi tornade.

Luna lui Cuptor este cea mai friguroasă din ultimii 34 de ani. În iulie, avem temperaturi ca-n octombrie, dar şi fenomene de o forţă nemaiîntâlnită până acum - furtuni puternice şi tornade.

A fost al patrulea cod roşu emis doar în ultima lună. Asta arată încă o dată că suntem într-un an în care vremea iese din toate tiparele.

În Recaş, judeţul Timiş şi în Topolog, judeţul Tulcea, românii au filmat cu telefonul mobil două tornade.

Anul trecut, la început de iulie era cod roşu de caniculă. În Bucureşti, asfaltul se topea la peste 40 de grade celsius. Azi, temperatura maximă abia a trecut de 20 de grade.

Ştiinţific, vorbim de un blocaj atmosferic. Aerul, venit dinspre Africa, a trecut pe deasupra Mării Mediterane, unde a acumulat umiditate, apoi s-a aşezat în sudul şi estul Europei. La nivelul ţării noastre, s-a reîncărcat cu şi mai multă umiditate din Marea Neagră. În acelaşi timp, aerul cald s-a suprapus cu un nucleu de aer rece, de origine arctică, care a generat toată această instabilitate atmosferică.

Şi în Europa, vremea este anormală. În Marea Britanie, temperaturile au depăşit 30 de grade celsius, un record pentru această ţară, iar în Scoţia, locuitorii se luptă cu valul de căldură de câteva săptămâni.

Un loc din țară, lovit de un fenomen meteo STRANIU și extrem de RAR! Explicația unui climatolog... Ploile torențiale fac prăpăd! Județele în care a fost emis COD PORTOCALIU de INUNDAȚII! Autoritățile se așteaptă la tot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x