Antena Căutare

Cum va fi vremea de Crăciun. ANM a emis prognoza pentru Sărbători

După o perioadă în care valorile termice au fost ceva mai ridicate decât cele normale, sfârșitul de toamnă aduce cu sine o scădere a temperaturilor, resimțită pe teritoriul întregii țări. Iată cum se va prezenta vremea de Sărbători.

vreme rece
Prognoza meteo emisă de ANM pentru următoarea perioadă. Care vor fi valorile termice în perioada Crăciunului. | Pixabay

Vremea în țara noastră s-a prezentat peste valorile normale ale acestei perioade în ultimul interval de timp, însă Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a revenit cu o nouă avertizare de vreme rece.

După o toamnă cu valori termice destul de ridicate, meteorologii au emis o avertizare de temperaturi scăzute și vreme rece în perioada următoare. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va reveni la temperaturile de iarnă. Iată ce valori se vor înregistra de Crăciun.

Finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie vine cu temperaturi mai mici decât în zilele anterioare, după o perioadă mai caldă decât de obicei. De asemenea, sunt așteptate și precipitații în cantități normale.

Citește și: Avertizare meteo de ninsori, viscol și polei! În ce zone din țară se va depune un strat de zăpadă

ANM a emis prognoza meteo pentru Sărbători. Temperaturile de iarnă vor fi resimțite pe teritoriul țării

După o perioadă de temperaturi specifice primăverii, în România se vor înregistra valori ceva mai scăzute, însă normale pentru sfârșitul de toamnă și începutul de iarnă. Anotimpul friguros își va face resimțită prezența încă de la începutul lunii decembrie. Gradele din termometre vor scădea semnificativ, iar valorile se vor menține pe această pantă.

În săptămâna 28 noiembrie 2022 – 05 decembrie 2022, temperaturile vor începe să scadă, iar vremea rece se va resimți în aproape toată țara, excepțiile fiind zonele din est, sud-est și zona de munte, care reprezintă o abatere termică negativă. Precipitațiile vor fi mai puține în această săptămână, mai ales în zonele de vest, central și munte.

În intervalul 05 decembrie 2022 – 12 decembrie 2022, temperaturile vor rămâne scăzute pentru această perioadă și se vor resimți în toată țara, în special în estul și nord-estul României. În schimb, cantitatea de precipitații se va îndrepta înspre cea normală pentru începutul lunii decembrie, în toată țara.

În perioada 12 decembrie 2022 – 19 decembrie 2022, meteorologii anunță că se vor înregistra temperaturi normale pentru mijlocul lunii decembrie, după începutul de iarnă mai friguros. Excepția ar putea să fie zona de nord-est, unde ar putea să fie mai scăzute. Precipitațiile vor fi în cantități normale și prezente în toată țara.

Citește și: Vremea de Sf. Andrei și de 1 Decembrie. Cum arată prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Cum va fi vremea de Crăciun

În săptămâna Crăciunului, din intervalul 19 decembrie 2022 – 26 decembrie 2022, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, însă nord-estul țării ar putea să rămână sub temperaturi scăzute. În întreaga țară, precipitațiile vor fi normale, specifice acestei perioade. Deși pentru mulți magia acestei sărbători este accentuată și de zăpadă, prognoza meteo nu arată în prezent că vor exista și cauze favorabile ninsorii.

Prognoza meteo 26 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 27 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x