Antena Căutare

Cum va fi vremea la începutul lunii martie 2022, prima luna de primavara. Temperaturi ridicate, mult peste normalul perioadei

Prima parte a lunii martie 2022 aduce o vreme călduroasă, iar precipitațiile aproape că vor lipsi din majoritatea regiunilor. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea în primele zile de primăvară.

colaj de fotografii cu o zambila mov acoperita de zapada și un peisaj pe care apare un curcubeu Galerie
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. | shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 21 februarie - 14 martie 2022.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Prognoza meteo pentru începutul lunii martie 2022

Vremea în prima lună de primăvară aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acea perioadă, lucru îmbucurător pentru mai toată lumea.

Vestitorii primăverii vor avea ocazia să fie dăruiți în timpul zilelor călduroase, iar ploile vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Vremea în săptămâna 14 - 21 februarie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în nordestul țării, dar și ușor mai coborâte la munte. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea în săptămâna 21– 28 februarie 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Citește și: Prognoza meteo 15 februarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea în săptămâna 28 februarie - 7 martie 2022

Prognoza meteo va aduce o temperatura medie a aerului cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Și regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări, potrivit ANM.

Vremea în săptămâna 07 – 14 martie 2022

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor avea din nou o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo detaliată până pe 20 februarie 2022

Meteorologii au anunțat precipitații frecvente în următoarea perioadă. Iată ce temperaturi maxime și cum va fi vremea până la finalul lui februarie.

Prognoza meteo până pe 20 februarie 2022 în BANAT

În Banat meteorologii anunță că media temperaturilor maxime va crește semnificativ, astfel că, în 10 februarie va atinge 12...13 grade. Va urma o răcorire a vremii, până în jurul datei de 14 februarie, când media maximelor termice va fi de 7...8 grade. Până pe 20 februarie se va încălzi din nou, temperaturile maxime urmând să atingă în medie aproximativ 10 grade.

„Minimele termice nu vor avea variații semnificative, iar media lor se va situa, în general, între -1 și 1 grad. Temporar vor fi precipitații moderate cantitativ la începutul intervalului de prognoză și din nou, în general slabe și pe arii relativ restrânse, aproape în fiecare zi, după data de 11 februarie”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo până pe 20 februarie 2022 în CRIŞANA

Pentru Crișana, pe 8-9 februarie sunt așteptate temperaturi maxime de 5 grade, apoi sunt așteptate temperaturi medii de până la 12 grade începând cu 10 februarie. În cea de-a doua săptămână de prognoza tmperaturile medii vor fi de 9...10 grade.

„Media temperaturilor minime se va situa în jurul a -2 grade, exceptând intervalul 9-12 februarie, când va fi de 1...3 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, moderate cantiativ la începutul inervalului și în general slabe și pe arii mai restrânse în rest”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo până pe 20 februarie 2022 în TRANSILVANIA

Pentru Transilvania metorologii anunță temperaturi maxime de 5 grade p 8-9 februarie, apoi de 9 grade în 10 și 11 februarie. „Va urma o răcorire, proces ce se va încheia la începutul celei de a doua săptămâni, când maximele termice vor atinge în medie 4...5 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi lent, iar la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va atinge 7...8 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, iar media lor se va situa, în general, între -6 și -1 grad. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ la începutul intervalului de prognoză”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo până pe 20 februarie 2022 în MARAMUREŞ

În Maramureș media temperaturilor maxime va avea variații între 3 grade în data de 8 februarie și 8 grade, în cea mai caldă perioadă a intervalului, 10-11 februarie. „Minimele termice vor oscila în jurul pragului de îngheț în prima săptămână, iar în cea de a doua va fi mai rece, media acestora coborând până în jurul a -5...-4 grade, în intervalul 13...16 februarie. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ în prima”, au spus meteorologii.

Prognoza meteo până pe 20 februarie 2022 în MOLDOVA

În Moldova, în 10 și 11 februarie temperaturile maxime se vor situa în jurul a 11 grade. Apoi vremea se va răcori, iar maximele termice vor atinge în medie 4...5 grade. „În cea de a doua săptămână se va încălzi lent, iar la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va atinge 7...8 grade. Media minimelor termice va fi în general negativă și se va situa între -4 și 1 grad. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse la începutul intervalului de prognoză”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo până pe 20 februarie 2022 în DOBROGEA

Media maximelor termice va fi în scădere până la 6 grade pe 9 februarie, apoi va crește, astfel că în jurul datei de 11 februarie va fi de 12 grade. „Ulterior va scădea, spre 3...4 grade la începutul celei de a doua săptămâni, pentru ca în zilele care vor urma să crească din nou și să ajungă să atingă 8...9 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în data de 7 februarie și după data de 12 februarie”, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo până pe 20 februarie 2022 în MUNTENIA

Temperaturile se vor încălzi trpatat când pe 11 februarie maximele termice vor atinge în medie 14 grade. „Vor urma trei zile în care valorile termice vor scădea cu aproximativ 8...9 grade, ulterior se va încălzi, media maximelor ajungând la finalul intervalului de prognoză până la 9...11 grade. Media minimelor termice, pe întreaga regiune, va avea variații, în general, între -3 și 0 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în prima zi și din nou după data de 12 februarie”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 16 februarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 17 februarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x