Antena Căutare

Cum va fi vremea până la finalul lunii iunie. ANM a emis prognoza meteo. Când vom avea temperaturi de 32 de grade la umbră

Meteorologii au emis prognoza pentru intervalul 30 mai 2022 - 27 iunie 2022. Prima lună de vară va debuta cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, potivit prognozei ANM.

Colaj cu soare și termometru Galerie
Meteorologii au anunțat că vara își va intra în drepturi încă din prima zi de iunie. | Shutterstock

Meteorologii au făcut estimări în privința temperaturilor și precipitațiilor care vor fi în următoarele 4 săptămâni. „Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021”, au precizat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Reprezentanții ANM au specificat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu o lună înainte.

Prognoza meteo pentru intervalul 30 mai 2022- 27 iunie 2022

Meteorologii au anunțat că vara își va intra în drepturi încă din prima zi de iunie.

Prognoza meteo în săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

În prima săptămână de iunie temperturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, iar ploile vor fi reduse.

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice”, au anunțat meteorologii.

„De miercuri, 1 iunie, o masă de aer tropical va avansa spre teritoriul țării noastre. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. În aceste regiuni meteorologii se așteaptă la temperaturi de peste 32 de grade Celsius la umbră, astfel că este posibil aă avem parte și de disconfort termic, cu valori resimțite care să treacă de 35 grade. În regiunile montane și de deal vor fi și intervale cu instabilitate atmosferică: averse, vijelii și fenomene electrice", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator, potrivit observatornews.ro.

Prognoza meteo în săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Și a doua săptămână de iunie va avea temperaturi mai călduroase decât normalul perioadei:

„Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile”, au anunțat meteolorgii.

Prognoza meteo în săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022

Pentru a treia săptămână de iunie meteorologii au anunțat temperaturi apropiate de normalul perioadei.

„Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal”, se arată în estimările meteorologilor.

Citește și: Prognoza meteo ANM pentru luna iunie 2022. Cum va fi vremea la începutul primei luni de vară

Prognoza meteo în săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022

Și în ultima săptămână de iunie meteorologii se așteaptă la temperaturi apropiate de normalul perioaei.

„Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 28 mai 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 29 mai 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x