Antena Căutare

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii decembrie. În prima lună de iarnă gerul își face simțită prezența în România

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Estimările arată că până la jumătatea lunii decembrie, temeraturile se vor apropia de cele normale perioadei de iarnă. Gerul își face simțită prezența încă de la debutul lunii.

imagine cu oameni acoperiti de zapada, din iarna decembrie 2022
Iarna se apropie cu pași repezi în România. Frigul se simte din ce în ce mai puternic, iar meteorologii ne anunță că nu vor lipsi ninsorile în următoarele zile. Ce zone vor fi afectate de lapoviță și ninsoare începând de la sfârșitul acestei săptămâni. | shutterstock

Iarna se apropie cu pași repezi în România. Frigul se simte din ce în ce mai puternic, iar meteorologii ne anunță că nu vor lipsi ninsorile în primele zile din decembrie.

Vremea în săptămâna 24.11.2022 – 28.11.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice.

Citește și: Cum va fi iarna anului 2022-2023. Meteorologii au anunțat când vin ninsorile în România și ce ne așteaptă în perioada următoare

Vremea în săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice, nord-vestice și la munte. În rest, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest, centru și la munte.

Citește și: Cum va fi vremea pentru minivacanța de 1 Decembrie. Românii se vor bucura de 5 zile libere, fiind inclus și weekendul

Vremea în săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Vremea în săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

ANM anunță o iarnă blândă, cu ninsori slabe și temperaturi peste limitele climatologice

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Gabriela Băncilă, a prezentat în cadrul unei conferințe care sunt previziunile meteorologice pentru iarna anului 2022, dar și cum vor fi lunile ianuarie și februarie 2023. Se anunță o iarnă blândă, cu ninsori slabe și temperaturi peste limitele climatologice.

Gabriela Băncilă, director în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a afirmat, joi, la videoconferinţa cu prefecţii, că estimările făcute la acest moment indică, pentru luna decembrie, temperaturi medii care se pot situa peste limitele climatologice, în timp ce ianuarie ar urma să fie o lună ”normală sau cu o tendinţă de temperatură medie uşor mai ridicată”.

”Ar trebui să fim cu toţii conştienţi ce înseamnă o iarnă normală în România, ce înseamnă o lună ianuarie normală în România, în niciun caz ceea ce s-a înregistrat sau ceea ce s-a semnalat din punct de vedere meteorologic în ultimii ani, şi nu mă refer neapărat la ultimii trei ani, ci cel puţin la ultimii zece ani de zile în care am înregistrat în aproape fiecare an un sezon rece mult mai blând decât ceea ce înseamnă normalul pentru ţara noastră”, a arătat ea.

Citește și: Când va ninge pentru prima dată în România, anul acesta. Anunțul făcut de ANM: "Intervale în care stratul de zăpadă e consistent"

Cum va fi vremea pentru minivacanța de 1 Decembrie. Românii se vor bucura de 5 zile libere, fiind inclus și weekendul... Cod galben de ceață în 17 județe. Atenționarea din partea ANM. Ce zone sunt vizate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x