Antena Căutare

De la temperaturi ridicate, la zăpadă: Vremea se schimbă drastic în România! Ninsorile vor acapara mai multe zone din țară

Frontul rece este așteptat să aducă ninsori abundente în multe părți ale României în următoarele zile. Temperaturile sunt așteptate să scadă sub îngheț în unele zone, fiind posibile vânturi puternice și ninsori pe alocuri.

fotogrfie cu o stradă ăe care s-a asternut ninsoarea si oameni care trec prin zapada Galerie
De la vreme călduroasă, la zăpadă: Vremea se schimbă drastic în România! Ninsorile vor acapara mai multe zone din țară. | shutterstock

România se pregătește pentru un început de iarnă surpriză după temperaturile ridicate de vară. Meteorologii au emis o alertă de vreme rece pentru multe regiuni din țară, cu posibilitatea de ninsori în zonele montane și chiar în zonele joase.

Vremea se răcește brusc în România. Sunt așteptate ninsori în anumite regiuni ale țării

După temepraturi de primăvară și toamnă, cu temperaturi care au depășit adesea pragul de 12, chiar 20 de grade Celsius, vremea se va schimba radical în următoarele zile. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor scădea brusc, iar vântul va sufla puternic în unele zone și depuneri de zăpadă.

”Putem spune că vremea ne face surprize în aceste zile din mai multe perspective. Pe de o parte vorbim de aspectul termic care va fi unul neobișnuit, nu neapărat nemaiîntâlnit. Pentru că dacă ne raportăm la un obișnuit al perioadei, la data la care ne aflăm, temperaturile maxime ar trebui să se situeze între -3°, -2° C în depresiunile din Estul Transilvaniei, unde se știe că este cel mai frig de regulă, la cel mult 3° - 4° în partea de sud-est a teritoriului.

Astăzi estimăm a avea temperaturi maxime în toată țara de peste 10° -12° C și cu mult mai mari de atât în jumătatea sudică. Peste 15°-17° grade.

Izolat, în extremitatea de sud a țării, putem înregistra maxime de 20°-22° C. Dacă luăm valoarea în sine, este mai degrabă caracteristică unui început de vară. Deci vorbim de o vreme cu ușoare anomalii", a spus meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Pe de altă parte, vremea se schimbă radical în România, după temperaturile de vară de astăzi. Oamenii trebuie să fie pregătiți pentru o vreme de iarnă și să ia măsuri de precauție pentru a se proteja de vremea rece.

"În zonele montane, la altitudini foarte mari, la peste 1800 m, vor fi mai ales ninsori. Însă acest episod cu vreme foarte caldă va fi astăzi în toată țara, însă de mâine se răcește. În vest, nord-vest, apoi și în celelalte regiuni treptat. Astfel încât mâine vom avea o scădere semnificativă a valorilor termice prin Banat, Crișana, Maramureș, restul țării va rămâne cu vreme deosebit de caldă, apoi răcirea va continua și în celelalte regiuni și în consecință transformarea precipitațiilor.

Ne putem gândi și la zăpadă, pentru că pe fondul acestei răciri precipitațiile în formă lichidă se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. În multe zone din țară va fi zăpadă!", a mai spus meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Pe o astfel de vreme, șoferii sunt avertizati sa aiba mai multa grija pe sosele, în condiții de îngheț si vizibilitate redusa in unele zone. Schimbarea bruscă a vremii este probabil să aibă un impact semnificativ.

Dacă până acum ne-am bucurat de vreme caldă, iarna pare să fie pe drum! Temperaturile scad rapid, iar ninsorile sunt așteptate să scadă în multe zone din țară.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 19 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x