Antena Căutare

Efectele furtunii de miercuri. Copaci căzuți și drumuri blocate în mai multe județe din țară

Ploile torențiale și vijeliile din ultimele 24 de ore au produs pagube în 28 de județe. Drumuri blocate și zeci de copaci căzuți au afectat mai multe județe din România.

Ploile torențiale și vijeliile din ultimele 24 de ore au produs pagube în 28 de județe. Drumuri blocate și zeci de copaci căzuți au afectat mai multe județe din România.

Județele afectate de furtună sunt Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, precum și în municipiul București. Cetățenii din județele vizate au primit șapte mesaje de avertizare prin intermediul RO-ALERT.

Pompierii au acționat pentru ridicarea a 62 de copaci căzuți pe clăridi, autovehicule sau carosabil. Vântul puternic a afectat 12 autoturisme, opt acoperișuri, șapte locuințe și 2 subsoluri.

„Recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.”, anunță Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență.

Circulația rutieră a fost temporar îngreunată din cauza copacilor doborâți de vânt și a apei de pe carosabil pe 4 drumuri naționale ( DN 2D, DN 7, DN 12 și DN 13A ) și un drum județean ( DJ 113A ), iar traficul feroviar a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuți pe linia de contact . Mai mult echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației, în momentul de față circulația se desfășoară în mod normal.

Vremea 4 iulie 2019. Furtuni violente și grindină în aproape toată țara... Meteorologii anunță o vară cu probleme pentru români. Vor fi două luni cu multe ciudățenii extreme din partea vremii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x