Antena Căutare

Fenomene meteo extreme, în România! Avertisment dur: ce ne așteaptă în perioada următoare

Vom avea o vară furtunoasă! Cu ploi violente, vânt puternic, grindină şi mai rar soare, anunţă specialiştii în meteorologie. Prognoza pe următoarele trei luni dă peste cap planurile a milioane de români.

Vom avea o vară furtunoasă! Cu ploi violente, vânt puternic, grindină şi mai rar soare, anunţă specialiştii în meteorologie. Prognoza pe următoarele trei luni dă peste cap planurile a milioane de români.

Pentru că vremea extremă are puterea să ţină avioane la sol, să distruga munca de-un an a agricultorilor şi să lase în urmă localităţi întregi devastate. Nu e exclus să apară din nou şi tornade, după ce două au măturat deja Bărăganul.

Suntem în plin val de căldură, dar ne putem bucura doar până joi. Temperaturile se vor prăbuşi din nou, iar furtunile cu grindină şi vânt puternic vor lovi România. Am putea trăi noi tornade, aşa cum au fost cele care au măturat în ultima lună Ialomiţa şi Călăraşi.

Citește și: Fenomene extreme în România! O tornadă mare s-a format în județul Ialomița

Vremea se poate schimba periculos chiar şi de la un minut la altul, aşa că viteza de reacţie ne poate salva viaţa.

România este chiar în centrul instabilităţii atmosferice pe harta Europei, în această vară. Specialiştii străini mai anunţă furtuni violente, grindină şi ploi cu debite record în Grecia, Serbia, Bulgaria, mare parte din Europa de est, Rusia şi în Marea Mediterană. IESE HARTĂ Nici Marea Neagră nu e ferită. Chiar dacă acum turişii se bucură de un soare orbitor şi temperaturi de peste 26 de grade, pe litoral urmează un val de aer rece, începând de vineri.

Între furtuni, vom avea totuşi şi episoade de caniculă vara aceasta, mai anunţă meteorologii străini.

Se dezlănțuie urgia! Vremea o ia razna în următoarele ore! Avertismentul meteorologilor... Meteo România. Ce se întâmplă cu vremea în intervalul 27 mai - 24 iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x