Live acumScena Misterelor
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Ploile și inundațiile mătură Europa. Fenomenele meteo severe au omorât cel putin șase oameni

Ploile şi inundaţiile mătură Europa de Vest şi au făcut până acum şase victime. În Italia, un pod rutier de pe autostradă s-a prăbuşit din cauza alunecărilor de teren.

În Franţa a plouat în două zile cât pentru trei luni, iar în Grecia este stare de urgenţă în mai multe staţiuni turistice.

Un pod suspendat de pe autostrada Savona- Torino s-a prăbuşit pe o porţiune de 30 de metri. O minune a făcut să nu existe nici victime, nici răniţi.

Un bărbat a devenit erou în peninsulă după ce s-a aşezat pe buza prăpastiei şi, cu mâinilie ridicate în aer, le-a semnalizat celorlalţi şoferi pericolul. „Nu mă simt erou. Mi-am făcut datoria, adevăraţii eroi sunt pompierii care ieri au coborât în zona surpată şi şi-au riscat viaţa.”, a spus bărbatul.

Cu escavatoare şi alte utilaje speciale, pompierii au căutat ore în şir printre dărâmături ca să se asigure că nicio maşină nu a fost înghiţită sub dărâmături. Pilonii podului s-au prăbuşit loviţi de un val uriaş de pământ şi pietre pus în mişcare de ploile abundente din ultimele zile.

În nordul Italiei, aproape 1000 de oameni au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor. Iar în Veneţia a fost emisă o nouă alertă de maree. În piaţa San Marco, apa a ajuns din nou la 1.3 metri. Inundaţiile au lovit şi sudul Franţei unde în 36 de ore a plouat cât în 3 luni. Cel puţin patru oameni au murit.

Ploile torenţiale au lovit şi Grecia. Cel puţin doi oameni au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau a fost răsturnată de valurile uriaşe.

Citește și:

Prognoza meteo ANM: Vremea devine anormal de caldă în următoarele două săptămâni

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro