Antena Căutare

Ne așteaptă o iarnă de poveste! Stratul de zăpadă a ajuns la 40 de cm. În centrul ţării temperaturile au scăzut sub -10 grade, iar gerul ajunge şi în Bucureşti

La Bâlea Lac stratul de zăpadă are deja 40 de centimetri. Gerul pune stăpânire pe toată ţara. Temperaturile vor coborî inclusiv în Capitală până la minus 8 grade. Deja, în mijlocul ţării, s-au înregistrat minus 12 grade Celsius.

Prima ninsoare puternică a adus accidente în lanţ în Maramureş. Doar în ultimele ore au avut loc şapte, pe drumurile din judeţ. Şoferii au intrat sanie unii în alţii.

Polul Nord s-a mutat la Bâlea Lac. Aici s-a depus deja un strat gros de zăpadă. Aproape 40 de centimetri s-au aşezat peste culmile munţilor Făgăraş. Turiştii mai pot ajunge aici doar cu telecabina.

În schimb, în Harghita, gerul este stăpân. Aici s-a înregistrat cea mai scăzută temperaură din acest sezon: minus 12 grade la Miercurea Ciuc. Minima absolută a lunii decembrie în judeţul Harghita a fost de -33 de grade Celsius, tot la Miercurea Ciuc, în 1998.

Frig a fost în toată ţara. În Moldova, temperaturile au coborât azi-noapte până la -7 grade, iar în Bucureşti, au fost -6 grade. Iarna mai are însă multe de arătat. La noapte, vin ninsorile în nord, centru, dar mai ales la munte, singurul loc unde este aşteptată cu bucurie.

Dacă plecaţi la drum, e bine să ştiţi că în aceste zone se va circula în condiţii de iarnă. Mai ales pe drumurile de munte care traverseaza trecătorile. Poliţiştii ne avertizează să avem maşinile bine echipate şi să circulăm cu prudenţă, mai ales că există riscul să se formeze polei.

Până joi, temperaturile vor coborî în timpul nopţii până la -12 grade, chiar mai scăzute în depresiuni și Bucureştiul va îngheţa în nopţile următoare. Miercuri şi joi, vor fi chiar şi -8 grade celsius. Iar în timpul zilei, vor fi cel mult 5-6 grade. După acest episod de frig, vremea se încălzeşte uşor.

Vine iarna în România. ANM anunță ninsori, vânt și vreme rece începând de azi... Ninsori și ploi în România! Unde va ninge ca în povești, în următoarele zile, și cum va fi vremea de Sfântul Nicolae...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x