Antena Căutare

Meteo 10 - 23 iunie 2019. Vremea se încălzește dar nu scăpăm de ploi

Vremea pe două saptămâni. ANM anunță vreme instabilă și temperaturi caniculare. Prognoza meteo pe regiuni în perioada 10 - 23 iunie 2019.

Vremea pe două saptămâni. ANM anunță vreme instabilă și temperaturi caniculare. Prognoza meteo pe regiuni în perioada 10 - 23 iunie 2019.

Potrivit ANM, în următoarele două săptămâni, temperaturile maxime se vor depăși 34 de grade Celsius în unele regiuni. Află când scăpăm de ploi.

Vremea Banat

Vremea va fi în încălzire până spre sfârșitul săptămânii, astfel că media temperaturilor maxime va crește de la 30 la 34 de grade, iar a minimelor de la 16 la 18 grade. Ulterior valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menține relativ constante pînă la finalul intervalului, astfel că media maximelor va fi între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 14 și 17 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și pe arii mai extinse în a doua săptămână.

Vremea Crișana

Vremea se va încălzi treptat. Valorile termice vor fi în creștere de la o medie a maximelor de 30 de grade în primele zile, până la 34 de grade în data de 15 iunie, apoi, după o scădere bruscă dar nu accentuată, se vor menține la medii de 28 de grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 16 grade în primele zile, apoi vor crește ușor spre 18 grade la finalul primei săptămâni și ulterior se vor menține în medie la valori de 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și pe arii mai extinse în a doua săptămână.

Vremea Transilvania

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată în prima săptămână, astfel că la începutul ei media maximelor termice va fi de 28 de grade, iar la final va atinge 32 de grade. În primele zile din săptămâna a doua temperaturile maxime vor marca o scădere, apoi se vor menține constante, în medie la valori de 27 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în general între 13 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 15 - 18 iunie. Temporar vor fi averse în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare la mijlocul primei săptămâni și din nou în săptămâna a doua.

Citește și: Vremea de Rusalii 2019. Prognoza meteo de Rusalii la mare și la munte

Vremea Maramureș

Vremea se va încălzi treptat de la mijlocul primei săptămâni până la finalul acesteia, astfel că media maximelor termice va crește de la 30 de grade spre valori de 32 de grade, însă în cea de a doua săptămână va marca o scădere spre medii de 28 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 14 și 17 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 14 – 18 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după-amiaza, mai ales în a doua săptămână de prognoză.

Vremea Moldova

În prima săptămână de prognoză se va încălzi treptat, astfel că temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 28 și 32 de grade. În intervalul 16 – 19 iunie se va răci, iar mediile maximelor vor ajunge la valori de 28 de grade și se vor menține așa până la finalul intervalului. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variații semnificative în prima jumătate a intervalului, se vor situa în jurul a 17 grade, apoi vor scădea ușor spre 15...16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ in intervalul 17-20 iunie.

Vremea Dobrogea

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 12 – 17 iunie, cand valorile maxime se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade. În restul intervalului regimul termic diurn va depăși doar ușor normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 28 de grade. Mediile minimelor termice vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 13 – 19 iunie. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala aproape în fiecare zi.

Citește și: Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile: Când scăpăm de ploi

Vremea Muntenia

Până în data de 16 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 28 de grade până la 32 de grade. Apoi, vor marca o scădere ușoară la valori de 30 de grade și ulterior nu vor mai avea variații semnificative. Temperaturile minime vor avea ușoare variații în intervalul 10 – 19 iunie când se vor situa în medie între 17 și 18 grade, apoi vor coborî la medii de 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ în intervalele 10 - 12 iunie și 17 – 23 iunie.

Vremea Oltenia

Până în data de 15 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere semnificativă de la medii de 28 de grade, la 32...33 de grade, stfel că vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. În intervalul 16 – 18 iunie vor scădea ușor spre medii de 30 de grade și se vor menține în jurul acestei valori. Temperaturile minime vor avea ușoare variații, iar media acestora, pe tot parcursul intervalului, va oscila între 16 și 18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului.

Vremea la munte

În prima săptămână vremea se va încălzi, astfel că în weekend media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 11…13 grade. În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea foarte ușor, cu medii de 1…2 grade față de intervalul anterior atât la maxime cât și la minime. Temporar vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului.

Sursa: meteoromania.ro

Citește și: Vremea 5 iunie - 1 iulie. ANM anunță când scăpăm de ploi

Vremea de Rusalii 2019. Prognoza meteo de Rusalii la mare și la munte... UPDATE: Meteo 10 iunie. Cod portocaliu: averse torențiale, grindină și vijelii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x