Antena Căutare

Meteo 9 - 22 decembrie. ANM anunță temperaturi exagerat de ridicate pentru această perioadă

Potrivit ANM, vremes se menține caldă în următoarea perioadă, tempetaurile maxime fiind peste normalul acestei perioade. Meteo 9 - 22 decembrie 2019.

Meteo 9 - 22 decembrie: temperaturi exagerat de ridicate pentru această perioadă

Meteo 9 - 22 decembrie 2019. Temperaturi ridicate, ploi slabe și neînsemnate cantivativ. Așa arată vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni, potrivit Administrației Națioanale de Meteorologie.

Banat

Cea mai mare parte a intervalului de prognoză va fi caracterizată de valori termice cu mult peste cele climatologic specifice perioadei din an. Se vor înregistra în medie temperaturi maxime de 7...12 grade, iar în perioada 16 -20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 11...15 grade. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile din orele amiezilor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5...7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive pe parcursul celor două săptămâni și se vor încadra în intervalul 0...4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în data de 10 decembrie, în perioada 12-14 decembrie și din nou spre sfârșitul intervalului de referință.

Crișana

Regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori cu mult peste cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi valori diurne în medie de 6...10 grade, iar în perioada 16 -20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 10...14 grade. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile de temperatură în orele amiezilor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5...7 grade. Meteo 9 - 22 decembrie. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive pe parcursul celor două săptămâni și se vor încadra între 0...4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în data de 10 decembrie, în perioada 12-14 decembrie și din nou spre sfârșitul intervalului de referință.

Transilvania

Meteo 9 - 22 decembrie - În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice se vor situa în cea mai mare parte a regiunii peste cele climatologic specifice perioadei din an. Se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 3...7 grade, iar în perioada 16 - 20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 6...10 grade. Minimele termice se vor situa între -3 și 0 grade, mediat regional, iar valori mai mici - atât ziua cât și noaptea - vor fi în zonele depresionare. Precipitațiile vor fi în general deficitare pe ansamblul celor două săptămâni, doar în perioada 13 - 14 decembrie probabilitatea pentru precipitații locale, slabe fiind mai ridicată.

Citește și: ANM anuntă prognoza meteo până pe 6 ianuarie. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion: Cald și soare de sărbători

Maramureș

Pe parcursul celor două săptămâni, valorile de temperatură se vor menține în general peste mediile climatologice ale lunii decembrie. Maximele diurne se vor situa în medie între 4 și 7 grade, posibil chiar mai ridicate în perioada 16 - 20 decembrie, spre un ecart mediat regional de 6...10 grade. Temperaturile minime vor oscila în jurul pragului de îngheț, astfel că majoritatea valorilor vor fi de -2...2 grade. Ploi slabe, locale vor fi în data de 10 decembrie, apoi probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 12 -14 decembrie și spre sfârșitul intervalului de referință.

Moldova

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa ușor peste cele specifice lunii decembrie, în special în zonele mai înalte de relief. Astfel, maximele diurne se vor situa în medie între 3 și 7 grade, posibil mai ridicate în perioada 16 - 20 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în jurul pragului de îngheț la începutul intervalului, apoi acestea vor deveni ușor pozitive, astfel că în ansamblu media minimelor va fi de -2...2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi una scăzută, menținându-se în general redusă, cu excepția perioadei 13 - 15 decembrie. Meteo 9 - 22 decembrie.

Dobrogea

ANM: Vremea se va menține mai caldă decât normal în luna decembrie pe tot parcursul intervalului. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 8...12 grade și minime de 2...6 grade, variațiile de la o zi la alta fiind nesemnificative. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor (ploi locale, în general slabe) va fi mai mare în intervalul 10 -14 decembrie.

Muntenia

Meteo 9 - 22 decembrie. Intervalul va debuta cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei în zonele joase de relief, dar cu o vreme caldă în restul regiunii; valorile diurne vor fi în medie între 2 și 7 grade, iar cele nocturne vor fi în general ușor negative. După data de 13 decembrie sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa în marea lor majoritate peste cele climatologic specifice, cu maxime de 6...12 grade, în timp ce minimele vor deveni ușor pozitive. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se menține în general redusă, cu excepția perioadei 12 - 14 decembrie când va ploua local.

Citește și:

Vremea 10 decembrie 2019. Temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă, dar nu scăpăm de precipitații

Oltenia

Intervalul va debuta cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei în zonele joase de relief, dar cu o vreme caldă în restul regiunii; maximele vor fi între 2 și 7 grade, iar minimele de 0...2 grade, mediat regional. După data de 14 decembrie sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa în marea lor majoritate peste mediile multanuale, cu valori diurne de 6...12 grade, iar al minimelor nocturne de 2...4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 11 - 14 decembrie când va ploua în mare parte a regiunii, posibil moderat cantitativ și din nou spre sfârșitul intervalului.

Vremea la munte în intervalul 9 - 22 decembrie 2019

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 16 -20 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice lunii decembrie. ANM: Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar minimele între -7 și -1 grad, în medie. Se vor semnala precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) în perioada 11-14 decembrie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi din nou în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Sursa: meteoromania.ro

ANM anuntă prognoza meteo până pe 6 ianuarie. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion: Cald și soare de sărbători... Vremea 10 decembrie 2019. Cod galben de ceață și chiciură în 10 județe. Zonele vizate...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x