Antena Căutare

Meteorologii anunță cod galben de caniculă până duminică. Ce zone sunt vizate de avertizare

Meteorologii anunță cod galben de caniculă în următoarele zile, avertizarea fiind valabilă pentru zona de vest a țării.

Colaj cu soare și termometru
Meteorologii au emis cod galben de caniculă | Shutterstock

Meteorologii anunță că duminică temperaturile în vestul țării vor ajunge până la 38 de grade Celsius, fapt care va produce un disconfort termic accentuat.

ANM a emis averitzarea cod galben vineri și este valabilă în cursul zilelor de 14 și 15 august 2021.

„În cursul zilelor de sâmbătă și duminică (14 și 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creștere în vestul și sud-vestul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi”, au anunțat meteorologii.

Ce județe sunt vizate de cod galben de căldură

Cele 8 județe vizate de cod galben de caniculă sunt: Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Olt, Dolj și Teleorman.

„Sâmbătă (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37...38 de grade și local va fi caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo în următoarea perioadă

Meteorologii au făcut o estimare a vremii pentru următoarele 2 săptămâni. La începutul intervalului 9-22 august vremea va rămâne caldă, însă spre finalul perioadei se va remarca o scădere ușoară a temperaturilor, potrivit meteoromania.ro

Prognoza meteo în Banat până pe 22 august

În perioada 15 – 19 august sunt estimate valori mai ridicate, în jurul a 34 de grade, iar ulterior tendinţa va fi de scădere uşoară. Valorile minime vor fi de 17...19 grade la începutul perioadei, vor scădea la 15 grade în 13 şi 14 august, apoi nu vor avea variaţii semnificative şi vor oscila, în general, în ecartul 16...18 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicată după 19 august.

Prognoza meteo în Crișana până pe 22 august

În perioada 15 – 19 august sunt estimate valori mai ridicate, ce vor caracteriza o vreme călduroasă, local caniculară, ce vor ajunge la o medie regională de 33...34 de grade, iar după acest interval tendinţa va fi de scădere uşoară spre maxime de 31 de grade. Valorile minime vor fi de 17...19 grade la începutul perioadei, vor scădea la 15 grade în 13 şi 14 august, apoi nu vor avea variaţii semnificative şi vor oscila, în general, în ecartul 16...18 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză. Pe arii restrânse se vor semnala averse în a doua săptămână de prognoză, dar cu o probabilitate mai ridicată după 19 august.

Prognoza meteo în Transilvania până pe 22 august

Şi în această regiune în perioada 15 – 19 august sunt prognozate maxime ce vor ajunge, în general, la 31...32 de grade, iar apoi la începutul ultimei decade de august, tendinţa va fi de scădere uşoară. Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative, acestea urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12...15 grade.

Se vor semnala ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, însă probabilitatea ca astfel de fenomene să fie pe arii mai extinse va fi mai ridicată după 19 august.

Citește și: Prognoza meteo 13 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo în Maramureș până pe 22 august

Valori mai ridicate vor fi posibile în perioada 16 – 19 august, când vremea va fi, în general, călduroasă. Valorile minime vor fi în jur de 16 grade la începutul perioadei, vor scădea la 12...13 grade în 13 şi 14 august, apoi se va reveni la o medie regională de 15...16 grade.

Averse locale şi descărcări electrice se vor semnala în primele zilei ale intervalului, dar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 16 august.

Prognoza meteo în Moldova până pe 22 august

O nouă încălzire este estimată pentru perioada 15 – 19 august, când vremea va fi din nou călduroasă în mare parte a regiunii, cu maxime, în medie de 30...31 de grade. Valorile minime vor fi de 17...19 grade la începutul perioadei, dar vor scădea spre 14 grade în 13 şi 14 august, apoi se vor situa în jurul valorii de 16 grade.

Pentru perioada 13 – 22 august sunt prognozate valori, în general, de 28...29 de grade, mai ridicate în partea continentală a regiunii şi minime ce vor fi, în medie, de 18...20 de grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului celor două săptămâni. Pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice în 9 şi 12 august, iar cu o probabilitate în creştere şi după 17 august.

Prognoza meteo în Muntenia până pe 22 august

Regimul termic se va pondera la mijlocul săptămânii, astfel că temperaturile maxime vor fi în medie de 30...31 de grade, însă mai ales în perioada 16 – 19 august sunt estimate valori mai ridicate, în jurul a 34 de grade. Valorile minime ale temperaturiiestimate pentru această perioadă nu vor avea variaţii semnificative şi vor fi, în medie, de 16...18 grade.

Pe perioada celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi pe arii restrânse fiind posibile îndeosebi în zilele de 10 şi 12 august, iar cu o probabilitate în creştere şi după 17 august.

Prognoza meteo în Oltenia până pe 22 august

În 13 şi 14 august sunt posibile temperaturi maxime mai scăzute, spre o medie de 30...31 de grade. Mediat regional, minimele nocturne nu vor avea variaţii semnificative şi vor fi de 17...19 de grade, cu cele mai mari valori la câmpie unde vor fi şi peste 20 de grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru averse, va fi în creştere după 19 august.

Prognoza meteo la munte până pe 22 august

Valori uşor mai scăzute sunt posibile în 13 şi 14 august, când prognoza indică maxime, în medie de 18...19 grade şi minime în jur de 9 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată pe parcursul intervalului, însă ploile se vor semnala pe alocuri, în general, în timpul după-amiezelor.

Prognoza meteo 13 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 14 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x