Antena Căutare

Meteorologii anunță vreme deosebit de rece și vânt puternic. În ce regiuni se aștepată lapoviță și ninsoare

Meteorologii anunță vreme rece în toată țara, în următoarele zile și chiar ninsori la munte.

umbrela-vant-frig-femeie-geaca-vreme-rea
Meteorologii anunță frig și vânt în toată țara, în următoarea perioadă | Shutterstock

ANM a emis o informare meteorologică pentru intervalul 22 septembrie, ora 10:00 – 23 septembrie, ora 10:00. Meteorologii anunță o scădere a temperaturilor în mare parte din țară. Mai mult, informarea meteo vizează zonele montante, unde sunt așteptate ninsori și lapoviță, intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10...15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Meteorologii anunță vreme deosebit de rece în toată țara

Totodată, meteorologii anunță frig în toată țara:

„Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0...3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Vântul va bate cu putere, în special în sudul țării, potrivit meteorologilor:

„Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40...50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h.

De asemenea, meteorologii anunță frig și în următoarele zile:

„Joi și vineri (23 și 24 septembrie) vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare”, au anunțat meteorologii.

Cum va fi vremea până la încpeutul lunii octombrie

Totodată, meteorologii au făut o estimare a vremii până la îneputul cele de-a doua luni de toamnă. La început de octombrie temperaturile vor fi mai mici decât normalul perioadei.

Vremea în săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, potrivit Observator.

Citește și: Prognoza meteo 22 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea în săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 22 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 23 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x