Antena Căutare

Ninsori în București, în această săptămână! Fenomenul care aduce zăpadă și ger în România

Vremea va fi extrem de rece și va fi însoțită de ninsori în special în București, la finalul acestei săptămâni. România se pregătește pentru o săptămână plină de schimbări meteorologice, în special în București, unde sunt prognozate ninsori și temperaturi scăzute la finalul săptămânii. Un ciclon mediteranean puternic se apropie de țară și va afecta zona de sud, est și sud-est a țării începând din noaptea de joi spre vineri.

fotografie cu oameni acoperiti de zapada care merg pe strazile din bucuresti unde ninge Galerie
Ninsori în București, în această săptămână! Fenomenul care aduce zăpadă și ger în România. | Shutterstock

Vremea se răcește considerabil în România, în această săptămână! După temperaturi ridicate, de primăvară, un fenomen meteorologic se abate asupra țării noastre și aduce zăpadă și ger. În ultimii ani am putut observa cum în lunile de iarnă temperaturile nu au mai fost normale perioadei, iar cu cât ne apropiam de lunile de primăvară, temperaturile scădeau, iată că lucurile nu sunt diferite nici în acest an.

Vin ninsorile în România! Ce spune meteorologii despre schimbările care sunt așteptate la sfârșitul acestei săptămâni

Vremea se răcește radical! Potrivit meteorologilor, România se va confrunta cu ger la sfârșitul acestei săptămâni, iar în Capitală își vor face simțită prezența ninsorile, temperaturile scăzând sub pragul de îngheț.

"Ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă. De marți, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.", a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Citește și: Butonul „Magic” care dezgheață parbrizul mașinii în câteva secunde. Trucuri pe care șoferii nu le-au știut

"De mâine răcirea se va resimți și în partea de vest nord-vest. Maximele la scara întregii țări se vor situa între 0 până la 6 grade cel mult 1-2 grade în Capitală.

Iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud-sud-est, mixte ploi, lapovițe și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În luna februarie menționăm faptul că prima săptămână așa cum arată actualizarea estimărilor în această dimineață efectuate pentru intervalul 23 ianuarie-20-februarie menține tendința pentru primele zile din februarie cu valori de temperaturi ușor peste norme.

Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, vorbim de cantități deficitare în regiunile extracarpatice, în timp ce în vest, nord-vest cantități este norme", a mai spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie aceleiași surse precizate mai sus.

Care e prognoza meteo pentru luna februarie 2023

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar, în rest, vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Temperaturile medii vor, fi în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi, în general, deficitar în jumătatea sudvestică a ţării, iar, în rest, va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, potrivit Adevărul.

Citește și: Prognoza meteo 25 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vezi ştirile zilei pe observatornews.ro

Prognoza meteo 25 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 26 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x