Antena Căutare

Alertă meteo! Ploi torențiale și vijelii, în România! Zonele în care va ploua puternic, în următoarele zile

O atenționare de Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină a fost emisă, joi, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, până la sfârșitul acestei săptămâni, în unele zone ale țării.

Alertă meteo! Ploi torențiale și vijelii, în România! Zonele în care va ploua puternic, în următoarele zile Galerie
Alertă meteo! Ploi torențiale și vijelii, în România! Zonele în care va ploua puternic, în următoarele zile

Potrivit ANM, Codul galben este valabil începând de joi, ora 10:30, până la ora 23:00.

„În vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...50 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Alertă meteo! Ploi torențiale și vijelii, în România! Zonele în care va ploua puternic, în următoarele zile

Cod galben

De asemenea, începând de vineri, ora 12:00, până sâmbătă, 25 iulie, ora 10:00, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp.

Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

Inundații violente! Oamenii riscă să-și piardă locuințele, apele fac prăpăd în România. Care sunt zonele cele mai afecta... COD Galben de ceață, în plină vară! Vizibilitatea este redusă, există pericol de accidente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x