Antena Căutare

Prognoză de tornadă în București! Avertizare meteo de vreme rea în toată România

Prognoză de tornadă în București. Meteorologii au anunțat furtuni, violente, cu caracter de tornadă, în următoarele ore.

Prognoză de tornadă în București! Avertizare meteo de vreme rea în toată România
tornada

Prognoză de tornadă în București. Meteorologii au anunțat furtuni, violente, cu caracter de tornadă, în următoarele ore. Furtunile vor fi însoțite de grindină și de descărcări electrice. De asemenea, ANM a emis informare meteorologică de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone din România, inclusiv București.

Tornada ar lovi Bucureștiul azi, anunță accuweather.com, cel mai cunoscut site meteo din lume. Așadar, experții meteo prevăd furtuni, unele violente, chiar în prima zi a săptămânii, însoțite de averse puternice, grindină mare, vânturi ce pot provoca pagube și o tornadă.

Tornada anunțată de cei de la accuweather.com este puțin probabil a se manifesta, însă. Specialiștii în fenomene meteo extreme din România sunt de părere că este imposibil de făcut o prognoză cu o zi înainte de orice potențială tornadă, ci cel mult poți să estimezi condițiile care duc la astfel de fenomene extreme. Totuși, o tornadă în București, de intensitate redusă, a avut loc în anul 1985.

Avertizare meteo de vreme rea în România

Furtună, descărcări electrice și grindină în România. Meteorologii ANM au emis o informare meteorologică, în București și în țară, valabilă până pe 8, respectiv 9 mai 2019. La munte, vântul va spulbera zăpada.

Avertizarea meteo de vreme rea, emisă de Agenția Națională de Meteorologie pentru mai multe regiuni din țară vizează instabilitate atmosferică accentuată. Astfel că, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

Meteorologii anunță că astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiază, iar cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

Alerta meteo de vreme rea în România, mai indică și o răcire accentuată, începân de azi, 6 mai 2019, în vestul și nordul țării, iar de marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Avertizare meteo vreme rea - București

Meteorologii ANM au emis o informare meteorologică și în ce privește Municipiul București, avertizare care a intrat în vigoare de duminică, 5 mai, și până în dimineața zilei de 8 mai. Gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantități de apă însemnate, 15…25 l/mp și izolat posibil peste 30…35 l/mp.

În zilele de duminică (5 mai) și de luni (6 mai) temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, iar luni dimineața se vor înregistra 12…13 grade. Vremea se va răci începând de marți, astfel încât dimineața se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11...13 grade, iar miercuri dimineața 6…7 grade.

Alertă meteo: România, lovită de val de aer polar timp de trei zile... Vremea în București. ISU avertizează locuitorii capitalei: Adăpostiți-vă în case...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x