Antena Căutare

Prognoza Meteo, 19 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea azi, 19 iunie 2021: ANM a anunțat că aproape toată țara va fi și astăzi sub atenionare de cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică.

Harta Romaniei cu simboluri ale vremii
Prognoza Meteo, 19 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis încă de ieri, 18 iunie 2021, noi avertizări de cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică, valabile până diseară în 33 de judeţe, precum şi o informare de vreme rea, ce vizează întreaga ţară până duminică seara.

Iată ce județe din România sunt colorate de codul portocaliu în acest moment. Potrivit meteorologilor, codul portocaliu de ploi abundente, intrat în vigoare ieri - 18 iunie 2021 - la ora 12:00, va ține până diseară la ora 23:00. Va ploua foarte mult în judeţele: Bacău, Galaţi, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova şi în zona de munte a judeţelor Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Covasna. În aceste zone se vor acumula cantităţi de apă de 40 - 50 l/mp şi, izolat, 60 - 80 l/mp. De asemenea, ploi puternice vor fi pe spaţii mici şi în celelalte judeţe din Muntenia şi Moldova.

Tot până diseară, la ora 23.00, pentru trei sferturi din țară, mai puțin zona de vest, există și avertizarea de tip cod galben. Este vorba despre Muntenia, Moldova, Oltenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, zone și interval în care va ploua însemnat cantitativ, cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate de averse torențiale și cantități de apă ce pot depăși 20 l/mp.

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Meteorologii anunță călduri foarte mari în luna iulie

Judeţele vizate de codul galben sunt: Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, precum şi Municipiul Bucureşti.

Conform ANM, până duminică, 20 iunie, ora 22:00, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor. Astfel, în sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 - 50 l/mp.

"Ciclonul blocat în Marea Neagră va genera cantități însemnate de precipitații, cel puțin până duminică seara", a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Prognoza Meteo, 19 iunie 2021, pentru București

Pentru cei care abia așteaptă o veritabilă zi de vară, veștile nu vor fi chiar pe placul lor. Meteorologii anunță perioade ale zilei cu ploi în București și pentru ziua de astăzi, 19 iunie 2021. Cerul va fi mai mult noros și vor fi averse și posibil descărcări electrice, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie, iar în tot intervalul se vor acumula cantități însemnate de apă, în medie de 30...40 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări, în general de 40...50 km/h. Temperaturile maxime vor ajunge la 22 de grade, iar temperatura minimă din dimineața zilei de sâmbătă va fi de 15...16 grade.

Ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara. Ce județe sunt vizate de cod portocaliu și ce zone sunt sub cod galben... Prognoza meteo 20 iunie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x