Antena Căutare

Prognoza meteo 8 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo 8 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

meteo
Prognoza meteo 8 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | profimedia

Săptămâna aceasta începe cu temperaturi maxime mai ridicate decât normalul perioadei, atingând chiar și 18 grade. Spre sfârșitul săptămânii, vineri, vremea se răcește. În prezent, în nordul Moldovei temperaturile sunt în continuare negative, -4 - -5 grade Celsius.

Astăzi vremea va fi călduroasă. Maximele sunt în creștere în comparație cu ziua de ieri. Temperaturile vor crește chiar și cu 10-12 grade în anumite zone. În întreaga țara astăzi vremea e înnorată, plouă în majoritatea zonelor. Prin zonele din sud și sud-est ploile vor avea caracter de aversă și e posibil să aibă loc și descărcări electrice, la fel ca în cazul ploilor de vară.

Prognoza meteo 8 februarie 2021 pe regiuni

În Moldova astăzi precipitațiile sunt mixte, inclusiv ploaie, lapoviță, ninsoare, dar și condiții de formare a poleiului. În acest moment în zonă se înregistrează un cod galben de polei.

Vântul va fi intens în continuare pe crestele munților, mai ales în Munții Meridionali, unde va bate la rafală cu viteze de până la 90 – 100 km/h.

Vântul va avea intensificări și prin vestul, centrul și sud-estul României. Aici meteorologii anunță că vântul va bate cu 60 – 70 km/h.

Marți vremea va fi în continuare foarte caldă pentru data din calendar. Maxima zilei va atinge, în sudul Munteniei și sudul Dobrogei, 17 – 18 grade.

În nordul Moldovei temperaturile vor mai crește față de astăzi, atingând maxime cuprinse între 3 și 7 grade Celsius. Meteorologii anunță că vremea ca continua să fie înnorată în mare parte din țară, iar ploile apar în nord-vest și în sud-vest pe timpul zilei.

Miercuri se anunță în continuare temperaturile foarte ridicate și va ploua în vest,centru și nord, iar în sudul și sud-estul țării ziua începe cu ceață.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Constanța – 16 grade

București – 12 grade

Craiova – 10 grade

Drobeta – 8 grade

Timișoara – 11 grade

Sibiu – 12 grade

Brasov – 12 grade

Galați – 10 grade

Miercurea Cius – 4 grade

Cluj-Napoca – 10 grade

Oradea – 12 grade

Baia Mare – 12 grade

Suceava - -5 grade

Iași - -1 grad

Alertă ANM! Un nor de praf saharian ajunge în România duminică, luni și marți, dinspre nordul Africii... Vremea în România. ANM a anunțat cod galben de verme rea, polei și vânt puternic în mai multe zone ale ţării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x