Antena Căutare

Prognoză meteo de Paște 2022. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Iată că vremea ne va surprinde plăcut de Paște și temperaturile ar putea crește puțin. Specialiștii ANM au anunțat faptul că în seara de Înviere ar putea fi ceva mai cald.

Prognoză meteo de Paște 2022. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere Galerie
Prognoză meteo de Paște 2022. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere | Shutterstock

Iată că în perioada următoare se anunță temperaturi mult mai bune, ploile ar înceta, iar vremea se va mai încălzi, așa cum anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea de Paște și în seara de Înviere 2022

Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie a dezvăluit faptul că vremea de Paște 2022 va fi una bună, însă precipitațiile și vântul ar putea exista, în special în zona montană.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii. Meteorologii au făcut o estimare a temperaturii pentru următoarele 2 săptămâni

„Eu zic că în general veștile sunt bune, vom scăpa de temperaturile joase. Vom simți creșterea gradelor abia de poimâine. Valorile termice în sudul țării vor depăși valorile normale ale acestei perioade. Sperăm în Sud că vor fi 24-26 de grade. Pe litoral să nu uităm că se simte influența mării, vor fi sub 20 de grade. Precipitațiile nu vor lipsi în aceste zile.

Vor fi destul de slabe, spre weekend vor avea caracter de averse. Ninsoarea ar putea fi periculoasă. În seara de înviere există speranță să nu plouă, ci ar putea fi mai liniștit. Se mențin condiții de stabilitate. Se anunță o nopate liniștită. Per total vom mai vorbi de 1 mai, ar putea fi și ea o zi rece”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni, în fiecare regiune din țară. Meteorologii au făcut estimări ale temperaturilor, precun și ale probabilității de precipitații pentru Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, dar și pentru zona de munte.

Citește și: Pe ce dată se vopsesc ouale de Paște 2022, conform tradiției

Prognoza meteo în perioada 11-24 aprilie la munte

„La munte, deși valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a maximelor pentru întreaga zonă de 0...3 grade și minime de -7...-5 grade. În 15 și 16 aprilie se va încălzi semnificativ și se vor atinge temperaturi maxime de 10...12 grade și minime, în medie de 2 grade. După aceste zile mai calde se va răci din nou, astfel că la începutul săptămânii viitoare, este estimată o medie a temperaturilor maxime de numai 2...4 grade și minime de -4...-3 grade. La finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime de 7...8 grade și minime în jur de 0 grade. La începutul intervalului pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe și lapoviță. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 16 aprilie, astfel că până la finalul celor două săptămâni vor mai fi perioade în care va mai ploua, iar în zona înaltă precipitațiile mai pot fi mixte”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 20 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 21 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x