Antena Căutare

Prognoza meteo până la jumătatea lui octombrie. Cum va fi vremea în a doua lună de toamnă și când se răcește considerabil

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea pentru următoarele 3 săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 20 septembrie - 14 octombrie și când începe să se răcească.

Vremea în România, în luna octombrie
Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menține ridicate până la sfârșitul lunii septembrie, când se va răcori treptat. Luna octombrie aduce precipitații și o scădere însemnată a temperaturilor în anumite regiuni. | shutterstock

Săptămâna aceasta, până pe 20 septembrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Citește și: Echinocțiul de toamnă. Ce simbolizează și când va avea loc acest eveniment

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii octombrie 2021. Estimările meteorologilor

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar.

Vremea în săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, potrivit Observator.

Vremea în săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Vremea la munte

Valorile termice se vor menține ridicate până pe 17 septembrie, cu o medie regională a maximelor în jurul a 17 grade, iar a celor minime de 8 grade. Ulterior, procesul de răcire a vremii se va resimți mai ales în a doua săptămână, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8...10 grade, iar cele minime de 2...4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod obișnuit în a treia decadă a lunii septembrie.

Deși regimul pluviometric va fi deficitar în intervalul celor două săptămâni, local vor fi aproape zilnic ploi slabe, iar în intervalul 17 - 20 septembrie, izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Prognoza meteo 16 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... ANM anunță ploi în următoarea perioadă. Unde se vor semnala descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x