Antena Căutare

Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie 2021. Când scăpăm de ger și vreme severă

Vremea se anunță friguroasă și pare să acopere majoritatea regiunilor din România. Însă, până la mijlocul lunii marite 2021 situația se schimbă și vremea se va încălzi treptat. Când scăpăm de condițiile meteo severe.

Prognoza meteo
Când se încălzește vremea în România | shutterstock

Meteorologii anunţă intensificări ale vântului și vreme rece pentru următoarele trei săptămâni de acum înainte.

Vremea s-a răcit brusc în toată România și a venit cu averismente de "ger siberian", potrivit meteorologilor, având în vedere că s-au întregistrat și până la -25 de grade Celsius în zona de munte.

De asemena, meteorologii anunță că avertizările pot fi modificate, în funcție de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice care au acapart România în săptămâna 8-14 februarie, când au fost emise trei alerte de cod galben în toată țara și două de cod portocaliu în vest, nord şi centru.

Citeşte şi: Vremea 18 februarie. Valori termice mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cum arată prognoza meteo pentru Capitală

Cum va fi vremea până la mijlocul lunii martie 2021

Prognoza meteo săptămâna 15 – 22 februarie 2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din vestul și nordul țării.

Citește și: Cod portocaliu de vreme severă, viscol și vânt puternic. Vin cinci zile de ger și temperaturi de -20 de grade Celsius

Prognoza meteo săptămâna 22 februarie – 1 martie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Prognoza meteo săptămâna 1 – 8 martie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de nord-est.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile extracarpatice.

Citește și: Nouă alertă ANM cod galben și portocaliu de ger și vânt puternic. Până când este valabilă avertizarea meteorologilor

Prognoza meteo săptămâna 8 – 15 martie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local, în sud-vest, centru și la munte.

Prognoza meteo 14 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Nouă alertă ANM cod galben și portocaliu de ger și vânt puternic. Până când este valabilă avertizarea meteorologilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x