Antena Căutare

Prognoza Meteo pe 7 zile. Cum va fi vremea în București

Prognoza Meteo pe 7 zile. Vremea în București va fi instabilă în primele zile ale prognozei, însă meteorologii au vești bune pentru săptămâna următoare.

Prognoza Meteo pe 7 zile. Cum va fi vremea în București
Prognoza meteo- Vremea in Bucuresti

Prognoza Meteo pe 7 zile. Vremea în București va fi instabilă în primele zile ale prognozei, însă meteorologii au vești bune pentru săptămâna următoare.

Vremea în București - Avertizare meteo - Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 mai, ora 10:00 - 19 mai, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15 - 20 l/mp şi, izolat, 25 l/mp.

Săptămâna viitoare însă, vremea se va mai încălzi, iar ploile se vor rări.

Vremea în București - Prognoza meteo pe 7 zile

Vremea în București. Prognoza meteo pentru vineri, 17 mai

Vineri, vremea în București va fi destul de instabilă, cerul mai mult înnorat, dar cu șanse scăzute de ploaie. Vântul va sufla slab, temperatura maximă în timpul zilei va fi de 23 de grade Celsius, iar minima în timpul nopții va scădea până la 13 grade.

Vremea în București. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 18 mai

Pentru sâmbătă, prognoza meteo anunță furtuni și descărcări electrice, vremea fiind destul de instabilă pe tot parcursul zilei. Vântul va sufla slab, temperatura maximă în timpul zilei va urca la 24 de grade Celsius, iar minima în timpul nopții va scădea până la 13 grade.

Vremea în București. Prognoza meteo pentru duminică, 19 mai

Pentru ziua de duminică anunță vreme plăcută în București, cu maxime de 26 de grade Celsius. În timpul nopții însă, este posibil să fie semnalate furtuni și descărcări electrice, iar temepratura va scădea până la 15 grade Celsius.

Vremea în București. Prognoza meteo pentru luni, 20 mai

Temperaturile vor crește și mai mult la începutul săptămânii viitoare, luni maximele anunțate fiind de 27-28 de grade, iar minima de 15 grade. Dacă în timpul zilei, șansele de precipitații sunt reduse, este posibil ca pe timpul nopții să mai fie ploi și descărcări electrice.

Vremea în București. Prognoza meteo pentru marți, 21 mai

Marți, vremea în București va fi însorită cu slabe șanse de ploaie, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Maxima zilei va fi de 26 de grade Celsius, minima nopții de 14, iar vântul va sufla ușor.

Vremea în București. Prognoza meteo pentru miercuri, 22 mai

Prognoza meteo pentru miercuri arată mult soare și temperaturi de 25 de grade Celsius pe timpul zilei. Noaptea este posibil să fie mai înnorat, însă cu șanse slabe de precipitații și vânt slab.

Vremea în București. Prognoza meteo pentru joi, 23 mai

Joi, vremea în București va fi caldă, temepratura ajungând și chiar depășind 25 de grade în timpul zilei. Cerul va fi mai mult senin pe timpul zilei și ușor înnorat noaptea.

Citește și: Vremea de Rusalii 2019. Ce anunță prognoza meteo iunie 2019 în România

Vremea în București pe cartiere

Variațiile de temperatură și precipitații în zonele din București nu sunt mari, însă ele există și sunt în funcție de densitatea clădirilor, a zonelor verzi și în funcție de nivelul de poluare a aerului.

Zona centrală a Bucureștiului, cu cea mai mare concentrare de clădiri, străzi înguste, largi bulevarde și câteva zone verzi, are o temperatură medie anuală de 11 Grade Celsius, vânt sub 2 m/s , umiditatea de 3-6 %, mai mică decât în alte zone. Are, de asemenea, și cea mai lungă perioada de vegetație, de 220 zile fără ger, pe an.

Zona mediană, cea care cuprinde vechea zonă industrială a Buucreștiului cu mici fabrici și gări, este definită printr-un grad mare de poluare, zile cu ceață, ploi abundente, mai puține zile însorite, având o temperatură medie anuală sub 11 Grade Celsius și un volum de precipitații de 600 mm pe an.

Zona rezidențială - Băneasa, Floreasca, Tei, Pantelimon, Balta Albă, Berceni, Drumul Taberei- are o temperatură medie anuală de 10.5 Grade Celsius, cu vânturi puternice uneori , cu un grad scăzut de poluare comparativ cu centrul, un grad de umiditate în jurul valorii de 77%, cu frecvente apariții ale ceții și un volum de precipitatii sub 550 – 600 mm pe an.

Zona periferică este influențată de constructiile joase (1 – 2 nivele) cu suprafete verzi și mari zone industriale; această zonă urbană este în mare măsură expusă vântului, valurilor de căldură și de frig, dar cu contraste mici, o umiditate ridicată și aer mai curat. Volumul precipitațiilor este sub 500 mm pe an.

Citește și: ANM, prognoza meteo 13 - 26 mai 2019. Vremea se schimbă radical în următoarea perioadă

Vremea rea face ravagii în toată țara! Alertă ANM: codul galben de ploi și vijelii în mai multe județe ale țării a fost ... Vremea 17 mai 2019. Prognoza meteo cu vreme însorită la București și la munte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x