Antena Căutare

Prognoza meteo pentru luna februarie. Ce ne așteaptă în ultima lună de iarnă. Anunțul meteorologilor

Meteorologii anunță o încălzire pentru luna februarie, prcizând că temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă în unele regiuni.

Colaj cu peisaje de februarie
Meteorologii au făcut o estimare a temperaturii aerului și a cantităților de precipitații pentru februarie, 2022 | Shutterstock

Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a realizat o estimare a temperaturilor și a cantităților d eprecipitații pentru intervalul 31 ianuarie 2022- 28 februarie 2022.

„Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021”, au specificat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Prognoza meteo până pe 28 februarie. Ce vești au meteorologii pentru ultima lună de iarnă

Meteorologii au comparat media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021 pentru cele 4 săptămâni ale lunii februarie.

Citește și: Vremea în luna februarie 2022. Prognoza meteo până pe 14 februarie, ultima lună de iarnă. Ce au anunțat meteorologii

Prognoza meteo pentru săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022

Meteorologii au anunțat că în prima săptămână de februarie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadî în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a teritoriului.

Vor fi așteptate precipitații abundente le munte. Totodată, sunt așteptate ninsori specifice perioadei în toată țara.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval”, au specificat meteorologii.

Prognoza meteo pentru săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022

Meteorologii au spus despre cea de-a doua săptămână de februarie că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și izolat în vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.

Este posibil ca în Sudul țării precipitațiile să lipsească în această săptămână.

„Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sudice”, au spus meteorologii.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022

Meteorologii au descris a treia săptămână de februarie ca fiind cu temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21.02.2022 – 28.02.2022

Meteorologii au anunțat despre ultima săptămână de iarnă că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, precum și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice, vestice și local în rest.

Prognoza meteo 29 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă meteo! Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente! Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x