Antena Căutare

România a devenit o ţară cu două anotimpuri, simultan! Categoriile de persoane care sunt în pericol, în următoarele zile, din cauza condițiilor meteo atipice

România a devenit, astăzi, ţara cu două anotimpuri, simultan. Dacă în jumătatea de nord a ţării, toamna şi-a intrat pe deplin în drepturi, în sud este încă vară, cu temperaturi de peste 30 de grade. Numai că nu pentru mult timp, de mâine se va răci şi acolo.

România a devenit, astăzi, ţara cu două anotimpuri, simultan. Dacă în jumătatea de nord a ţării, toamna şi-a intrat pe deplin în drepturi, în sud este încă vară, cu temperaturi de peste 30 de grade. Numai că nu pentru mult timp, de mâine se va răci şi acolo.

La Iaşi, oamenii au trecut de la tricouri la geci groase, în timp ce la mare turiştii încă se mai bucură de razele soarelui.

La Constanţa, în schimb, turiştii au fost pregătiţi pentru ultimul bronz şi ultima baie în mare din acest sezon.

„Răcirea cea mai mare să spun aşa se va resimţi pe parcursul zilei de joi când aici la Constanţa nu vor fi mai mult de 19 grade. Vom avea şi intensificări ale vântului, ce la rafală se vor situa în jur la 50 de km pe oră”, a declarat Mirabela Stamate, şef Serviciu de Prognoză Constanţa.

Temperaturi de vară, de 28 de grade Celsius au fost astăzi şi la Ploieşti.

Schimbările bruşte de temperatură sunt periculoase pentru cei care suferă de boli cronice, spun medicii.

„Se prezintă în urgenţe mai mulţi pacienţi cu crize hipertensive, cu crize anginoase, dar şi pacienţi cu viroze respiratorii, traheo-bronşite, infecţii de căi aeriene, în general superioare”, a declarat doctorul Diana Cimpoeşu - medic şef UPU-SMURD Spitalul Sf. Spiridon Iași.

De mâine, se va răci şi în partea de sud a ţării, iar de joi sunt aşteptate temperaturi negative şi brumă în depresiuni.

Temperaturile maxime vor fi încadrate mâine între 16 şi 21 de grade în Transilvania, Maramureş, Banat şi Crişana.

Schimbări radicale anunțate de ANM. Prognoza meteo actualizată până pe 14 octombrie... Prima ninsoare ar putea cădea în doar câteva zile! Vremea se răcește drastic în următoarea perioadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x