Antena Căutare

România, măturată de ploi torențiale, în următoarele ore. Record de coduri portocalii și galbene, în doar 24 de ore - VIDEO

În doar 24 de ore au fost emise mai mult de zece coduri portocalii şi galbene de vijelii în toată ţara. Ciclonul care a provocat furtunile violente se întoarce în următoarele ore deasupra României!

Grindina distruge culturile una după alta şi a devenit un fenomen frecvent în ultima perioadă. Iar inundaţiile fac ravagii în mai multe judeţe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu mâinile goale sau cu sapa, oamenii au încercat în zadar să facă loc puhoaielor.

În Curtuiuşu Mare, torenţii au măturat totul în cale. Au inundat curţi şi grădini şi au distrus podeţe şi culturi.

În trei sate din apropierea oraşului Şomcuta Mare, scurgerile de pe versanţi au adus cu ele aluviuni, pietriş şi bolonavi. Pe mai bine de patru kilometri, străzi, gospodării şi terenuri agricole au fost acoperite de puhoaie.

Vremea 10 iunie 2020. Temperaturi extreme, furtuni, ploi și descărcări electrice în jumătatea nord-vestică a țării

Pentru Arad, în mai puţin de 12 ore, au fost emise două coduri portocalii de vreme severă. La primul, aseară, mai mulţi şoferi au rămas prinşi în mijlocul apelor care au inundat un pasaj din oraş.

Pompierii au intervenit pentru salvarea unei femei însărcinate care rămăsese blocată într-una dintre maşini.

În oraş, mai multe subsoluri au fost inundate.

În ultima perioadă, cele mai afectate de ploi şi vijelii au fost zonele vestice, nordice şi centrale. Zone pentru care meteorologii au emis o succesiune de atenţionări cod galben şi chiar cod portocaliu.

Cum va fi vremea, în următoarele patru săptămâni! Unde se anunță temperaturi peste cele normale. Unde și când mai sunt așteptate ploi puternice

În numai 12 ore, se poate strânge cantitatea de apă aferentă unei întregi luni iunie

Ciclonul care a provocat furtunile violente se întoarce în următoarele ore deasupra României. Din Marea Neagră se încarcă din nou cu umezeală, apoi va afecta cea mai mare parte a ţării.

Este posibil că-n numai 12 ore să se strângă cantitatea de apă aferentă unei întregi luni iunie. Cum s-a întâmplat în ultimele ore, când în judeţul Mureş, de exemplu, s-au acumulat peste 100 de litri de apă pe metru pătrat.

Iar vara continuă aşa cum a început, avertizează meteorologii. Vor fi furtuni în cea mai mare parte a ţării inclusiv săptămâna viitoare.

Vremea 10 iunie 2020. Temperaturi extreme, furtuni, ploi și descărcări electrice în jumătatea nord-vestică a țării... Hidrologii au emis cod Roșu de inundații, valabil în această noapte! Sistemul RO-ALERT a fost activat. Ce zone vor fi af...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x