Antena Căutare

Se întorc ploile și furtunile, în România! Unde va mai fi caniculă și unde se vor rupe norii, în următoarele zile

Se întorc ploile și furtunile, în regiunile vestice ale țării, în timp ce în sudul continuă să fie caniculă, cu temperature maxime cuprinse între 26 şi 34 de grade Celsius.

Se întorc ploile și furtunile, în România! Unde va mai fi caniculă și unde se vor rupe norii, în următoarele zile
Se întorc ploile și furtunile, în România! Unde va mai fi caniculă și unde se vor rupe norii, în următoarele zile

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, 3 august, vremea se va încălzi, astfel încât va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult senin şi doar spre sfârşitul intervalului, în regiunile vestice vor fi unele înnorări şi izolat ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare la munte, în special în masivele sudice, pe arii restrânse şi în regiunile sud-estice, dar şi asociate ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 şi 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

În Bucureşti se va încălzi uşor, astfel încât va deveni călduroasă în orele amiezii, când se vor înregistra 33...34 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Prognoza meteo pentru marți

Marţi, vremea va fi călduroasă, însă în jumătatea de vest a ţării, cel mai probabil începând din orele serii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat.

Aceasta se va manifesta prin înnorări şi perioade în care local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Conform meteorologilor, ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar cantităţile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, pe arii în general restrânse vor fi însemnate.

În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale şi temporare în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

Nici Capitala nu va scăpa de vremea călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 17...18 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

În următoarele zile, vremea se va menţine local călduroasă în regiunile sud-estice, iar în restul zonelor în prima zi se va răci semnificativ, apoi valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta apropiindu-se de cele normale perioadei. În jumătatea de vest a ţării, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Prognoza meteo, 2 august 2020: Temperaturile sunt în ușoară scădere, însă nu scăpăm în totalitate de caniculă... Zile de foc și caniculă ce va aduce fenomene meteo periculoase. Ce se întâmplă cu vremea, în următoarele zile?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x