Antena Căutare

Temperaturile scad brusc în România. Ce se anunță în toată țara de Revelion, în noaptea dintre ani

Temperaturile scad brusc în România, iar previziunile meteorologice indică o continuare a acestei tendințe în perioada Revelionului.

Temperaturile scad brusc în România. Ce se anunță în toată țara de Revelion, în noaptea dintre ani
Temperaturile scad brusc în România. Ce se anunță în toată țara de Revelion, în noaptea dintre ani | Shutterstock/Hepta

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza până pe 31 decembrie. În noaptea dintre ani, în aproape toată țara se anunță temperaturi scăzute, în unele zone cu valori sub punctul de îngheț. În zonele montane, se așteaptă chiar ninsori însemnate, iar vântul va sufla cu putere, ceea ce va face ca temperaturile resimțite să fie și mai scăzute.

Este important ca în aceste condiții să ne protejăm corespunzător, mai ales în cazul în care trebuie să ieșim din casă. Este recomandat să purtăm haine călduroase, pantofi și mănuși impermeabile și să acoperim capul și urechile pentru a ne proteja de ger. De asemenea, este important să avem în casă apă caldă și băuturi calde, precum și să încălzim locuința în mod adecvat.

Citește și: Activități de iarnă care te vor ajuta să arzi calorii. Cum poți avea silueta dorită în sezonul rece

Prognoza meteo pentru Banat. Cum va fi de Revelion

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 7 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. Până la finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13...14 grade, iar minimele la 4...5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6...7 grade și ale minimelor de -1...0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi reduse, potrivit ANM.

Citește și: Cum va fi vremea până pe 23 ianuarie 2023. Temperaturi anormal de ridicate în zone unde ar trebui să fie cel mai frig

Prognoza meteo pentru Crișana. Cum va fi de Revelion

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12...13 grade, iar cele nocturne la 5...6 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5...6 grade și ale minimelor de -1...0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi în general reduse.

Citește și: Care e orașul din România care va înlocui artificiile de Revelion cu un spectacol cu drone. Poluarea fonică, unul dintre motive

Prognoza meteo pentru Transilvania. Cum va fi de Revelion

La începutul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -5 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9...10 grade, iar cele nocturne la 2...3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4...5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 și 31 decembrie și după data de 4 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Maramureș. Cum va fi de Revelion

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. Până la mijlocul intervalului, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade și ale minimelor de -2...-1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în prima jumătatea a intervalului. În rest, vor mai fi condiții pentru precipitații, dar la cote mai reduse.

Prognoza meteo pentru Moldova. Cum va fi de Revelion

După răcirea din primele zile ale intervalului, când valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade și cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou. Astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10...12 grade, iar cele minime la 3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade și ale minimelor de -2...-1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie și după data de 4 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea. Cum va fi de Revelion

La începutul intervalului, vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade, iar cele nocturne la 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4...5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5...6 grade și ale minimelor de 1...2 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

Prognoza meteo pentru Muntenia. Cum va fi de Revelion

În primele zile ale intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 6...7 grade și cele nocturne la -3...-2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10...12 grade, iar cele minime la 2 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de -1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în a doua jumătate din interval, dar mai ales după data de 4 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Oltenia. Cum va fi de Revelion

La începutul intervalului, răcirea vremii va duce valorile termice diurne spre medii de 7 grade, iar cele nocturne spre -2 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4...5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de -1...0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în primele zile din interval și după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

Prognoza meteo la munte. Cum va fi de Revelion

La începutul intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0...1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade și ale minimelor de -6...-5 grade. Probabilitatea de precipitații slabe se va menține pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie și după 4 ianuarie.

Prognoza meteo 27 decembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 28 decembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x