Antena Căutare

Uimitor! Octombrie este cea mai călduroasă lună din ultimii 53 de ani!

Ar putea fi cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 53 de ani! Toamna aceasta caldă va avea totuşi un preţ, spun specialiştii: urmează o iarnă grea! Până atunci însă la malul mării turiştii se bucură de plajă, de baie, dar şi de peisaje spectaculoase.

Ar putea fi cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 53 de ani! Toamna aceasta caldă va avea totuşi un preţ, spun specialiştii: urmează o iarnă grea! Până atunci însă la malul mării turiştii se bucură de plajă, de baie, dar şi de peisaje spectaculoase. Mii de meduze albastre, unele dintre ele uriaşe, au invadat plajele.

O baie în mare la final de octombrie este supriza pe care vremea le-a făcut-o turiştilor întârziaţi în acest an. În plus oamenii au fost martorii unui spectacol neobişnuit: un val de meduze albastre a colorat marea.

Specialiştii spun că fenomenul e specific verilor târzii când meduzele vin din larg spre ţărm atrase tocmai de temperatura mării. Astăzi apa a avut 18 grade.

Cea mai caldă lună octombrie măsurată din 1961 până în prezent a fost în anul 1966. Pe locul 2 se afla anul 2018, iar pe locul 3, la egalitate, anii 1984 şi 2012. Însă, luna octombrie din acest an ar putea schimba întreg clasamentul.

Şi anul trecut am avut o toamnă destul de călduroasă, iar iarna a venit mai târziu şi a ţinut mai multicel.

Specialiştii de peste ocean anunţă o iarnă lungă şi grea pentru nordul Moldovei, zona Maramureşului şi în Bucovina.

Până săptămâna viitoare ne mai bucurăm de vara târzie, cu temperaturi de până la 28 de grade. Din noiembrie, este posibil să trecem direct la iarnă, cu ninsori şi chiar viscol în zonele montane.

Ploi torențiale și temperaturi mai mici cu 10 grade, în următoarele zile! Cum va fi vremea în perioada 21 octombrie - 3 ... Cod galben de ceaţă în 15 judeţe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x