Antena Căutare

Un nou ciclon puternic lovește România. ANM: Vom avea 30 de grade Celsius și ploi torențiale

În zilele următoare temperaturile vor ajunge la valori de până la 29-30 de grade Celsius, anunță meteorologii, însă prezența ciclonului în țara noastră va aduce vijelii puternice și ploi torențiale. Meteorologul Alina Șerban a explicat ce se întâmplă cu vremea în zilele următoare, la nivelul întregii țări.

În zilele următoare temperaturile vor ajunge la valori de până la 29-30 de grade Celsius, anunță meteorologii, însă prezența ciclonului în țara noastră va aduce vijelii puternice și ploi torențiale. Meteorologul Alina Șerban a explicat ce se întâmplă cu vremea în zilele următoare, la nivelul întregii țări.

"Din nou, ne aflăm sub influenţa sistemelor frontale asociate unui ciclon mediteranean care determină instabilitate atmosferică accentuată în mare parte a teritoriului, ceea ce face subiectul a două atenţionări meteorologice cod galben. O atenţionare valabilă de la 12,00 până pe 21 mai ora 6, care vizează Maramureş, Transilvania, jumătatea de Nord a Moldovei şi zonele montane, zone în care aşa cum spuneam instabilitatea atmosferică va deveni din ce în ce mai accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În aceste zone, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi restrâns 40-60 l/mp", a explicat Alina Şerban, la Antena 3.

Ploi și vijelii și în Capitală

"Al doilea mesaj de atenţionare meteorologică este valabil pentru Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sud vestul Moldovei, de la ora 12,00 până în această seară la ora 23,0, zone în care fenomenele specifice instabilităţii vor deveni intense cu atât mai mult cu cât în aceste zone şi temperaturile vor urca mai mult decât în mod normal pentru această perioadă până spre 29-30 de grade, ceea ce va aduce un plus de energie în sistem şi va determina intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale. În acest mesaj de atenţionare se află şi zona capitalei, zonă în care ne aşteptăm ca spre seară instabilitatea atmosferică să devină accentuată, să se manifeste prin intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, dar şi restul fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice, respectiv condiţii de grindină, intensificări ale vântului şi cantităţi posibil mai însemnate în intervale scurte de timp", a mai declarat meteorologul Alina Şerban, în direct la Antena 3.

Cod galben extins în România! Ploi torențiale, vijelii și grindină în aproape toată țara! Zonele afectate, în următoarel... Prognoza meteo pe 14 zile, actualizată de ANM. Cum va fi vremea În România până în iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x