Antena Căutare

Urmează zile caniculare! ANM a reactualizat prognoza meteo pentru luna iulie: „Vom avea o vară a extremelor!

Potrivit directorului ANM, în perioada următoare temperaturile vor crește în România, depășind chiar 30...35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Urmează zile caniculare! ANM a reactualizat prognoza meteo pentru luna iulie: „Vom avea o vară a extremelor! Galerie
Urmează zile caniculare! ANM a reactualizat prognoza meteo pentru luna iulie: „Vom avea o vară a extremelor! | Hepta

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit, la Antena 3, despre evoluția vremii în următoarele zile. Potrivit specialistului, luna iulie va aduce primele zile caniculare.

„Veștile sunt bune pentru săptămâna următoare, 29 iunie - 6 iulie.

Am actualizat și estimările până în jurul datei de de 27 iulie și așteptăm temperaturi peste norme în toată țara, abateri mai mari în special în partea de sud și sud-est a țării, acolo unde temperaturile maxime consemnate, așa cum arată informațiile la acest moment, pot atinge pragul unei zile de caniculă, adică 35 de grade.

Așa cum am anticipat, o vară a extremelor, de la perioade lungi de secetă, iată perioade cu inundații și săptămâna următoare vom discuta în zonele de câmpie de temperaturi de peste 30-35 de grade Celsius și disconfort termic accentuat”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

COD GALBEN şi COD PORTOCALIU pentru jumătatea de vest a ţării

Codul portocaliu este valabil în intervalul 26 iunie, ora 10:30 – 26 iunie, ora 21:00 şi priveşte cantităţi de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată, în judeţele Alba şi Hunedoara, precum şi în zona de munte a judeţelor Sălaj, Bihor, Cluj, Sibiu şi Gorj.

Vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 35...40 l/mp şi pe arii restrânse 50...70 l/mp. Vor fi şi intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

Codul galben este valabil în intervalul 26 iunie, ora 10:30 – 26 iunie, ora 21:00 şi priveşte o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menţionat, în Crişana, Maramureş, Banat, în nord-vestul Olteniei, local în Transilvania şi la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Ploi torențiale, vijelii și grindină, în România, în următoarele ore. Care sunt zonele vizate de Cod Portocaliu de vreme... Alertă! ANM a emis Cod ROȘU și PORTOCALIU de furtuna și fenomene extreme în două județe din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x