Antena Căutare

Valul de aer polar pune stăpânire pe România! Zonele din țară unde sunt așteptate primele ninsori

Valul de aer polar pune stăpânire pe România, iar temperaturile din termometre vor scădea drastic. Mai mult de atât, meteorologii anunță lapoviță și ninsoare în anumite regiuni ale țării, în timp ce în altele vor fi și condiții de brumă. 

Valul de aer polar pune stăpânire pe România, iar temperaturile din termometre vor scădea drastic. Mai mult de atât, meteorologii anunță lapoviță și ninsoare în anumite regiuni ale țării, în timp ce în altele vor fi și condiții de brumă.

Conform meteorologului Florinela Georgescu, valul de aer polar va aduce chiar temperaturi negative în anumite zone din țară, unde sunt așteptate chiar și lapoviță și ninsoare.

”De joi, temperaturile scad şi în sud. Va fi o scădere spectaculoasă a temperaturii, probabil temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Iar în zonele unde va fi înnorat şi va fi şi ploaie, este şi cazul Bucureştiului, temperaturile se pot situa chiar sub valoarea de 20 de grade. Joi va fi ziua cea mai rece. De vineri temperaturile încet, încet temperaturile vor începe să crească. Dar această încălzire se va simţi abia la începutul săptămânii viitoare”, a explicat Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), potrivit Adevărul.

Astfel, începând de joi, frigul va cuprinde aproape toată țara, temperaturile din termometre fiind mai scăzute decât în mod normal. De asemenea, în zona montană vor fi înnorări temporare, izolat va ploua, iar la peste 1900 m altitudine, trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai coborâte spre -1...0 grade în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă..

Vineri, în schimb, în regiunile din nord și nord-estul țării, vremea va fi rece, iar cerul va avea temporar înnorări și pe alocuri va ploua. În restul teritoriului valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât mediile multianuale specifice perioadei, cerul va fi variabil şi doar izolat se vor semnala ploi slabe. Trecător, în zona montană înaltă a Carpaţilor Orientali, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 22 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, mai coborâte în depresiuni unde vor fi condiţii de brumă. Noaptea, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în majoritatea zonelor, cu minime ce se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cerul va fi variabil.

Fenomen meteo straniu pe plajele de pe litoralul românesc! Oamenii nu au știut cum să fugă mai repede: „Ieși de acolo!”... Vremea 19 septembrie 2019. Temperaturile minime ajung sub pragul înghețului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x