Antena Căutare

Vara indiană, fenomenul care se instalează deja în România. Anunţul meteorologilor despre cum va fi vremea în această toamnă: totul se schimbă!!

Elena Mateescu, director general al ANM, a explicat totul despre schimbările climatice din ultima perioadă din România. 

Elena Mateescu, director general al ANM, a explicat totul despre schimbările climatice din ultima perioadă din România.

Elena Mateescu, director general al ANM, a explicat, într-un interviu acordat DC News, apariţia, în România, a unei veri indiene, acea perioadă de la începutul toamnei care se caracterizează prin temperaturi deosebit de mari. Practic, vorbim despre o prelungire a anotimpului cald în primele două decade ale lunii septembrie.

În acelaşi timp, se poate vorbi şi o prelungire a efectelor iernii până în luna martie, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, anul acesta.

"Poziţia unde ne aflăm permite şi va rămâne într-un climat temperat-continental. Însă putem să sesizăm, din punctul de vedere al evoluţiei celor patru anotimpuri, de pildă poate o iarnă mai târzie - aşa cum s-a întâmplat în acest an, când lună martie ne-a adus condiţii autentice de iarnă, sau să ne aducă veri mai târzii, pentru că, în ultimii ani, în luna septembrie, în primele două decade, am înregistrat valori termice specifice zilelor de vară, cu maxime de peste 25-35 de grade.

Nu excludem ca această tendinţă să se păstreze, adică să înregistrăm astfel de anomalii în perioadele de tranziţie. Pentru primăvară să avem perioade în care condiţiile de iarnă să fie elementul definitoriu, iar pentru lunile de toamnă, să ne aducă aminte că încă vara este prezentă. Specialiştii numesc acest fenomen o prelungire a verii, acea vară indiană care, aşa cum am spus, nu exclude să se semnaleze astfel de condiţii şi în prima parte a toamnei în ţara noastră", a declarat Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în weekend. Plouă în TOATĂ ȚARA! 31 de judeţe, sub COD GALBEN: Prognoza meteo ANM... Vremea 27 iulie. Prognoza meteo anunță furtuni. Când e prima zi fără ploi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x