Căutare Live

Vremea 14 iulie. Prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere, temperaturi mici

Vremea din 14 iulie continuă seria instabilităților termice cu care ne-a obișnuit de ceva timp. Prognza meteo anunță încă o zi în care vom avea parte de furtuni cu fulgere și chiar temperaturi mai scăzute decât în ziua precedentă.

vremea si prognoza meteo 14 iulie 2018

Vremea din 14 iulie continuă seria instabilităților termice cu care ne-a obișnuit de ceva timp. Prognza meteo anunță încă o zi în care vom avea parte de furtuni cu fulgere și chiar temperaturi mai scăzute decât în ziua precedentă.

Potrivit vremea.ro, în weekend sudul și sud-vestul țării se vor menține sub un cer variabil spre mai mult senin, în timp ce în restul regiunilor în special după-amiază local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apa estimate a se acumula vor fi în general nesemnificative, doar cu totul izolat urmând să se înregistreze cantități de până la 15-20 de mm.

Din punct de vedere termic Transilvania, Maramureșul și nordul Moldovei vor avea parte de o vreme ușor mai rece în comparație cu normalul climatologic al mijlocului lunii iulie (cu temperaturi maxime de până la 20-25 de grade Celsius), în timp ce restul regiunilor se vor bucură de o vreme normală termic, maximele în cursul după-amiezelor urmând să ajungă până la 27-32 de grade, din nou cele mai ridicate valori fiind așteptate a se înregistra în sudul Olteniei.

Cum va fi vremea din 14 iulie în București

Potrivit vremea ido, cerul se va menține parţial înnorat pe tot parcursul zilei existând șanse reduse de precipitații. Dezlănuțuirea vremii se va produce însă la noapte când se va porni o nouă serie de furtuni cu fulgere, în urma căreia se va strânge o cantitate de apă de 2 l/m². Cum spuneam, temperaturile scad față de ziua precedenă și vom avea maxime și minime cuprinse între 29°C și 17°C. Vântul va sufla moderat cu 10 şi 15 km/h.

Ce anunță prognoza meteo din 14 iulie la munte

La munte cerul va fi parțial înnorat și este așteptat să se abată averse sau o furtună cu fulgere. Totuși, pe timpul zilei sunt slabe șanse să plouă, vremea urmând să recupereze pe timpul nopții când ploile abundente vor predomina. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 24°C și 14°C, șansele de ploaie sunt 50% pe timpul nopții, iar cantitățile de apă acumulate vor atinge 1 l/m².

De altfel vremea s-a menținut instabilă peste tot prin țară, ANM oferind noi avertizări de tip cod galben și portocaliu de ploi pentru județe precum Constanța și Ialomița.

Urmează POTOPUL în România! Avertismentul meteorologilor: E COD GALBEN de furtuni, grindină şi ploi abundente! Până când... Vine POTOPUL! Capitala și alte județe din țară, măturate de furtuni puternice. Autoritățile sunt în alertă...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x