Antena Căutare

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Meteo - temperaturi scăzute și ploi

Ziua Copilului se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie. Prognoza meteo anunță că nu scăpăm de ploi, iar temperaturile în România sunt în ușoară scădere. Află buletinul meteo pentru 1 iunie la București și la munte

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Meteo - temperaturi scăzute și ploi
vremea de ziua copilului

Ziua Copilului se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie. Prognoza meteo anunță că nu scăpăm de ploi, iar temperaturile în România sunt în ușoară scădere. Află buletinul meteo pentru 1 iunie la București și la munte

Meteorologii prognozează instabilitate atmosferică accentuată în toată țara până pe data de 1 iunie. Instabilitatea atmosferică va cuprinde regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului. În acest interval de timp se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp. Totuși, ploile se vor menține și în ziua de 1 iunie, sărbătoarea copiilor. Să vedem ce anunță prognoza meteo pentru Ziua Copilului, la București și la munte.

Vremea de Ziua Copilului la București. Prognoza meteo 1 iunie

În Capitală sunt semnalate averse și furtuni cu fulgere. Temperaturile sunt în ușoară scădere, iar maximele și minimele termice se vor încadra între 23°C și 16°C. Sunt semnalate cantități importante de apă, în urma ploilor abundente, atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții, repectiv 6 L/m² (ziua) și 3 L/m² (noaptea). Duminică, 2 iunie, ploile continuă pe parcursul zilei, dra temperaturile mai cresc cu trei grade C.

Vremea de Ziua Copilului la munte. Prognoza meteo 1 iunie

La munte sunt anunțate averse și furtuni cu fulgere. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 21°C și 11°C. Cantitățile de apă ating 8 L/m² pe timpul zilei, iar vântul va sufla în rafale de 23 km/h. Noaptea va aduce un aer cețos. Duminică, 2 iunie, temperatturile mai cresc cu un grad, dar nu scăpăm de fenomenele meteo de instabilitate, care se manifestă prin averse însoțite de furtuni cu fulgere.

1 Iunie, Ziua Copilului. De ce o sărbătorim

Ziua Copiului se sărbătorește în mai toate țările lumii, astfel devenind Ziua Internațională a Copilului. În România această zi se sărbătorește pe 1 iunie, zi liberă prin lege.

Copilul, cea mai frumoasă realizare a unui cuplu. Această zi este marcată, în general, prin numeroase activități, concerte, piese de teatru, dedicate celor mici. Prima dată, Ziua Copilului, a fost menționată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La această întâlnire 54 de reprezentanți din țări diferite au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), în anul 1954, a emis o recomandar în care fiecare stat era rugat să instaureze o zi numită „Universal Children’s Day”Ziua Copilului.

În România nu se știe cu exactitate când s-a sărbătorit această zi, cert este că ne bucurăm de această sărbătoare în fiecare an. De această dată de pe 1 iunie până pe 3 iunie se creează o minivacanță, în care avem tot timpul să ne bucurăm de prezența copiilor dragi nouă și să-i răsfățăm.

Evenimente de Ziua Copilului, 1 Iunie

Ziua Copilului se sărbătorește prin numeroase evenimente dedicate celor mici, precum 1uniFEST - Cel mai Itsy Bitsy Festival, care se va desfășura în Parcul IOR. De asemenea, Festivalul Opera Copiilor 2019, găzduit de Opera Comică pentru Copii între 24 mai- 16 iunie aduce numeroase activități și surprize dedicate celor mici. Pentru cei care vor să sărbătorească 1 Iunie cu aventuri în natură, Parcul Comana anunță activități distractive atât pentru cei mici cât și pentru adulți.

Ziua Copilului este prilej de bucurie pentru toată familia și, cu siguranță, vremea capricioasă nu va fi un obstacol în sărbătorirea ei.

Citește și:

E sigur. Încă o zi liberă pentru elevii din România în curând: „Copiii nu vor face cursuri în această zi!”

Vremea 29 mai. Meteo: un ciclon mediteranean aduce ploi masive în România... Atenționare de maximă importanță pentru românii din Italia! Regiunile aflate sub Cod roșu de ploi torențiale și furtuni,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x