Antena Căutare

Vremea în luna februarie 2022. Prognoza meteo până pe 14 februarie, ultima lună de iarnă. Ce au anunțat meteorologii

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a publicat o estimare pentru patru săptămâni. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea până la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, ultima lună de iarnă.

colaj de fotografii cu două persoane care se plimba, un telefon cu prognza meteo si un copil in ploaie Galerie
ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a publicat o estimare pentru patru săptămâni. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea până la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. | shutterstock

Conform datelor furnizate de meteorologi, vremea va fi specifică perioadei din calendar. Sunt anunțate precipitații în majoritatea regiunilor, iar valorile termice se vor încadra în normele specifice sezonului rece, cel puțin în ultimele două săptămâni din luna ianuarie.

În prima parte a lunii februarie sunt așteptate temperaturi mai scăzute și ploi reduse, însă din a doua săptămână temperaturile vor atinge pragul normal al primei luni de primăvară, iar regimul pluviometric va fi excedentar, potrivit ANM.

Cum va fi vremea în luna februarie 2022, ulima lună de iarnă

În timpul zilei, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea zonelor, însă noaptea va fi rece, local geroasă. Vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele normale la această dată. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza ANM pentru săptămâna 19 ianuarie – 24 ianuarie 2022

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și estice, dar fi ușor mai coborâte la munte, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. La capitolul precipitații, vorbim de un regim pluviometric care va fi deficitar în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, dar și în general excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă

Prognoza ANM pentru săptămâna 24 ianuarie – 31 ianuarie 2022

Valorile termice medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acestă perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza ANM pentru săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022

În debutul lunii februarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Prognoza ANM pentru săptămâna 7 februarie – 14 februarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte local. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește și: Prognoza meteo 19 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

Alertă ANM! Cod Galben de rafale de vânt în aproape toată țara. Ce regiuni sunt afectate și ce spun meteorologii... Prognoza meteo 20 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x