Antena Căutare

Vremea face ravagii în toată România! 22 de judeţe, sub cod galben de furtuni şi ploi torenţiale

Vremea se anunță extremă în toată țara.22 de judeţe din România se află sub atenţionare cod galben de vreme severă, până marţi, la ora 23:00. Meteorologii avertizează şi că vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare la munte. 

Vremea face ravagii! România este sub cod galben de furtuni și ploi torențiale, iar la munte ninsoarea și viscolul sunt ca în mijlocul iernii! Imagini apocaliptice de la Bușteni

Deși toată lumea se aștepta la temperaturi de mai, vremea se anunță extremă în toată țara.
22 de judeţe din România se află sub atenţionare cod galben de vreme severă, până marţi, la ora 23:00. Meteorologii avertizează şi că vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare la munte.

În Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Aversele vor mai fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70...80 km/h spulberând zăpada.

ANM a anunțat că pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

La munte, la cota 2000, zăpada este ca în mijlocul iernii. Pe platoul Bucegilor stratul de zăpadă depăşeşte un metru după ce noaptea treacută a nins viscolit.

În stațiunile de pe Valea Prahovei a plouat toată noaptea de luni spre marți, pe munte, la altitudini mai mari de 1400 de metri, ploaia s-a transformat în ninsoare.
Salvatorii montani care au rămas peste noapte la refugiul Salvamont au declarat că a nins viscolit, iar în prezent traseele montane rămân în continuare închise.
Condițiile meteo sunt nefavorabile la munte, momentan încă ningem bate vântul, iar vizibilitatea este redusă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sursă: ANM, Facebook Gigel Haiduc

Vremea pe 15 zile. Prognoza meteo ANM pe următoarele 2 săptămâni. Grindină și descărcări electrice... Prognoza meteo pe 15 zile. Vremea pe regiuni - furtuni. Când scăpăm de ploi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x