Antena Căutare

Vremea. Temperaturi de până la 30 de grade de Paște. Unde va fi cel mai cald și ce ne așteaptă în perioada imediat următoare

Vom avea aprte de un weekend de vară! Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat temperaturi etrem de ridicate, ce vor atinge chiar și 30 de grade.

Vremea Galerie
Prognoza meteo | shutterstock

O masă de aer tropical va aduce temperaturi de vară în România, în special pe 2 mai, în prima zi de Paște. Acest val de aer cald va predomina în sudul şi estul Europei, în Italia, Grecia şi Turcia fiind așteptate valori de peste 35 de grade Celsius.

Potrivit, meteorologilor, sunt așteptate temperaturi de până la 30 de grade Celsius în România. Potrivit ANM, în ziua de Paşte pot fi atinse maxime de 30 de grade Celsius în sudul, estul și vestulțării.

Însă, de luni revin ploile în cea mai mare parte a țării.

"În acest weekend, vremea va deveni caldã în toate regiunile. Valul de aer cald va urca mercurul din termometre pâna la valori 28-30 de grade Celsius. Nu vor lipsi nici ploile, mai ales în nordul, centrul și nord-estul ţãrii. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta, dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului; pe arii restrânse ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea se anunță prietenoasă la începutul intervalului, însă vom trece printr-un episcod de ploi pe 28 aprilie şi în primele zile ale lunii mai. De asemena, se vor semnala schimbări bruste ale temperaturilor, însă vara va ăncepe treptat să își intre în drepturi.

Vremea în Muntenia

Pană în data de 28 aprilie, valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, cu medii de 13…14 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creștere până la valori, în medie, de 24…25 de grade. Minimele termice, în prima jumătate a intervalului, vor fi în creștere treptată, de la medii de 5 grade, la 10…11 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua săptămână, media valorilor diurne se va situa în jurul a 19 grade, iar a celor nocturne va fi de 7…9 grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi în creștere între 26 și 28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Citește și: Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru săptămâna sărbătorilor pascale și 1 mai

Vremea în Moldova

Pană în data de 28 aprilie, vremea se va menține rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 11…12 grade și ale minimelor în jurul valorii de 2 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creștere spre maxime, în medie, de 22…23 de grade și minime de 9…10 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua jumătate a intervalului, media valorilor diurne va fi de 19…20 de grade, iar a celor nocturne, de 7…8 grade. Condiții pentru averse de ploaie vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipație, iar în perioada 1 – 5 mai vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Vremea în Transilvania

Săptămâna va debuta cu vreme deosebit de rece pentru această dată, cu medii termice diurne de 12 grade și nocturne de 0...2 grade, dar va înregistra un proces de încălzire din 28 aprilie, astfel că, maximele vor atinge 20...22 de grade, iar minimele 7...10 grade în datele de 30 aprilie și 1 mai. Pentru perioada cuprinsă între 2 și 9 mai regimul termic va avea variații relativ mici, astfel că, mediat regional, va avea valori maxime de 18 grade și minime de 6 grade. Ploi slabe și pe arii restrânse se pot semnala pe aproape tot intervalul, însă probabilitatea ca acestea să fie mai intense, pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în 30 aprilie, precum și în 1, 4, 5 și 6 mai.

Află vremea pentru celelalte regiuni >>> AICI

Prognoza meteo pentru perioada 26 aprilie - 9 mai. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni... Prognoza Meteo, 30 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x