Acum un an, o lume întreagă îl plângea pe Prince, cel care ne-a adus ”PURPLE RAIN”. Povestea legendarei melodii și a femeii care apare în film

 
+8 click pentru
galerie

Acum un an, o lume întreagă îl plângea pe Prince, cel care ne-a adus cea mai frumoasă ”PURPLE RAIN”, piesa legendară care a redefinit un fenomen al naturii și, odată cu el, sentimentele noastre.

O melodie care îți ajunge direct la inimă, pe care o reasculți când trăiești sentimentul exaltant al iubirii, durerea unei despărțiri sau fericirea, pur și simplu, atât de greu de definit. Povestea legendarei melodii este oarecum tristă și la fel de misterioasă precum întreaga existență de-a artistului. Compusă în 1984, acum 33 de ani, „Puple rain” a fascinat auditoriul încă de la prima ascultare. Atât de mult, încât Revista ”Rolling Stone” a inclus-o în Top ”500 Greatest Songs of All Time”, plasând-o pe locul 143.

CITEȘTE ȘI: Un an de la moartea lui PRINCE! Albumul post-mortem al cântăreţului NU va mai fi lansat. MOTIVUL care a stat la baza deciziei

Iar partenera lui de atunci, Apollonia Kotero, arată astăzi la fel de frumos ca în film, de parcă timpul ar fi rămas oprit în loc.

Deși a împlinit 57 de ani, actrița și cântăreața și-a păstrat frumusețea de odinioară. Deseori, atunci când paparazzi o zăresc în situații de zi cu zi, departe de lumina reflectoarelor, nu pot decât să-i admire naturalețea și grația.

CITEȘTE ȘI: Prince, o moarte violentă: „L-am găsit fără suflare în liftul locuinței sale!”

Cum a rămas videoclipul și filmul ”Purple rain” în memoria ascultătorilor

Într-o perioadă ceaușistă, un film și un clip ca ”Purple Rain” a produs senzație printre români, obișnuiți numai cu programe aride, în acord cu grila impusă de tiran.

„Puse cap la cap, multe ore am petrecut în faţa aparatelor video din vremurile ceauşiste, urmărind atât videoclipul en-large sau, mai pe-ndelete, filmul cu acelaşi nume, în care juma-de-chiflă-genială făcea furori cu motorul bine turat, geaca de piele bine strânsă pe corp şi privirea de grande futadore proporţional dozată către partenera sa, pe nume Apollonia Kotero. Filmul avea să primească un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră. Era de aşteptat​”, povestește un blogger român despre „revelația” în fața ploii princiare, mov.

Omagiu adus tatălui sau unei povești de iubire neîmplinite?

Despre melodia care a dat și numele unui album de-al lui Prince s-a vorbit multă vreme, iar experții au încercat să-i deslușească mesajul. Unii au opinat că ar fi un omagiu al artistului adus tatălui său, John L. Nelson, a cărui moarte a fost asociată cu suicidul. Dintr-o greșeală a jurnaliștilor, însă, căci seniorul și-a luat rămas-bun de la lume la venerabila vârstă de 85 de ani, în 2001. 

Alții au găsit un alt tâlc al versurilor. „I never wanted to be your weekend lover/ I only wanted to be some kind of friend/ Baby, I could never steal you from another/ It's such a shame our friendship had to end/ Purple rain, purple rain/ Purple rain, purple rain” ar fi mai degrabă  o ceartă între doi îndrăgostiţi care îşi cer scuze unul celuilalt sau, mai adânc, către o metaforă a Raiului, poate o poveste de tragoste sfârșită tragic.

O ploaie torențială ivită din senin, în timp ce artistul era pe scenă

Artistul nu a explicat niciodată înţelesul versurilor sale, însă şi-a cântat piesa în aproape toate concertele, iar numele lui a rămas pe vecie legat de „purple rain”. Memorabilă este interpretarea din pauza Superbowl-ului 2007, când, Prince cânta hitul pe scenă, iar ploaia torenţială ivită pe neașteptate care s-a asortat perfect cu scena mov pe care performa artistul cântărețul.

Sursă foto și text: www.thecurrent.org, eddie.ro, gq.com

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe