Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Adolf HITLER este înmormântat în buricul Bucureștiului, într-un cimitir evreiesc!!! Piatra i-a fost demontată și montată după 1945!!!

Adolf Hitler este înmormântat în mijlocul Bucureștiului, în Cimitirul Evreiesc ”Filantropia” de pe ”Ion Mihalache”. Vorbim despre un pălărier venit în România acum 170 de ani. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial piatra funerară i-a fost demontată și remontată în 1945. La câțiva pași distanță se află locul de veci al lui Mihail Sebastian, cel cu ”Steaua fără nume”, dramaturg de origine evreiască

Deși pare greu de crezut, într-un cimitir bucureștean, pe o piatră funerară există sculptat textul ”Aici odihnește...Adolf Hittler”

Povestea noastră pleacă la drum în 1834, când societatea ”Sacra”, a evreilor bucureșteni, cumpără o primă parte din terenul pe care va înființa, mai târziu, Cimitirul ”Filantropia”, deschis în iulie 1865. Atunci, în cadrul unei acțiuni mai largi de lichidare a cimitirelor din zona centrală a Bucureștiului, cel din Strada Sevastopol este închis, iar așkenazii încep a face îngropăciunea rubedeniilor prin alte părți.

Este timpul în care pe aceste meleaguri ajunge Adolf Hitler! Pentru a respecta adevărul, numele său de familie e ”Hittler”, cu doi ”t”. Băiatul e supus austriac, ajunge pe la noi de prin părțile Poloniei. Se bagă portar la ”Grand Hotel du Boulevard”, stabilimentul lui Jacques Herdan, primul de acest fel din orașul lui Bucur cu apă curentă. Decedează pe 26 octombrie 1892, la etatea de 60 de ani și este înmormângat în Cimitirul ”Filantropia” de pe actualul bulevard ”Ion Mihalache”. Practic, povestea e gătată aici, dar ea abia începe!

Adolf HITLER este înmormântat în buricul Bucureștiului, într-un cimitir evreiesc!!! Piatra i-a fost demontată și montată după 1945!!!

Mormântul lui Adolf Hittler este bine îngrijit

În perioada interbelică, unul dintre angajații cimitirului, vrând a face curățenie, dă la o parte ierburile crescute pe piatra funerară de la numărul 9, rândul 18. E la un pas de a face infarct! Mormântul lui Adolf Hittler se găsește în fața sa, în timp ce ”adevăratul” pornește cel de-al Doilea Război Mondial. Marius Mircu, decanul de vârstă al ziariștilor evrei, începe să facă cercetări. Află că Hitler fusese copil la poarta ”Hotelului Boulevard”, apoi devenise pălărier de renume. Avea o clientele aleasă și-și făcea reclamă prin ziarele vremii. În 1941, pentru că vremurile sunt cum sunt, se decide ca piatra funerară aflată la căpătâiul său să fie demontată, pentru că Adolf Eichmann începuse deja ideea lui Reinhard Heidrich, iar Fuhrerul acceptase, ”Soluția finală”, genocidul sistematic împotriva evreilor europeni. Va fi remontată în 1945, an în care lângă mormântul lui Adolf Hittler din ”Filantropia” apare cel al scriitorului Mihail Sebastian, romancier și dramaturg de origine evreiască, autorul ”Stelei fără nume”, ucis de un camion...

Recomandari