"Aici am bătut două cancere, aici m-am întors să muncesc!" Zi de zi, Montana învaţă alţii copii să învingă boala!

 
+5 click pentru
galerie

În spatele zâmbetului molipsitor şi al căldurii cu care această tânără asistentă medicală îşi tratează pacienţii stă o poveste de viaţă pe care nu o mai vezi nici în filme. E uimitor cum o mână de om poate învinge uneori chiar şi obstacole la care unii nici măcar nu se gândesc.

La doar 24 de ani, Montana Brown a demonstrat tuturor că este o luptătoare cu care puţini îşi pot măsura forţele. A apărut pe lume ca orice alt bebeluş, aducând familiei multă bucurie. Se juca, râdea toată ziua şi parcă nimic nu avea să îi zdruncine paradisul copilăriei.

Pe la doi ani, lucrurile au luat o întorsură neaşteptată. A început să se simtă rău şi părinţii au dus-o imediat la spital, unde i-au făcut analize. Nu a durat mult şi o veste cumplită avea să lovească familia Montanei: avea o formă rară de cancer.

Internată de urgenţă, copila a trecut prin cumplitele chinuri ale chimioterapiei. Jucăriile de acasă au fost înlocuite cu perfuzii şi injecţii dureroase. Pe holurile spitalului, alte suflete de copil se zbăteau să câştige pariul cu viaţa. Dar cineva acolo Sus a decis că se face bine şi medicii au trimis-o acasă.

Viaţa şi-a reluat cursul firesc şi Montana şi-a continuat liniştită copilăria, încercând să uite durerile, ţipetele din cabinetul medical şi, mai ales, mirosul de spital.

Când viaţa bate filmul!

Toate au mers bine. A mers la şcoală, a învăţat şi s-a jucat. Şi-a serbat a 15-a primăvară, când cel de Sus i-a mai dat un hop. Iar a început să se simtă rău şi părinţii s-au dus cu ea la spital, unde au şi rămas internaţi de urgenţă: fetiţa lor tocmai făcuse cancer a doua oară!

Alte tratamente, altă cură de chimioterapie, altă viaţă cu miros de spital, injecţii şi dureri cumplite. Lupta a fost şi mai grea, dar tocmai asta a făcut-o pe puştoaică să înveţe anumite lecţii de viaţă. S-a făcut bine şi atunci şi-a dat seama că şi-a găsit menirea: aceea de a deveni asistentă medicală.

Să-i ajute şi pe alţii bolnavi de cancer. Un fost pacient devenit acum „îngerul păzitor” care face durerea mai suportabilă.

Probabil a considerat că dacă cel de Sus i-a dat şansa la viaţă, atunci cu siguranţă e cazul să întoarcă acest bine şi altora!

Oprește și citește scrisoarea unui copil bolnav de cancer! „Deveneam premianți și ne atârnam mândri coronițele de stativul de la perfuzie...”

„Când eu eram bolnavă, asistentele medicale au fost foarte atente şi grijulii cu mine şi cu familia mea. Asta m-a făcut să mă agăţ de viaţă şi să lupt mai puternic. Am reuşit să înving boala, dar am descoperit că îmi doresc să ajung la fel de bună şi de grijulie precum eroinele mele din spital”

La 24 de ani, Montana s-a angajat ca asistentă medicală la acelaşi spital la care a fost tratată în copilărie, de data aceasta având sarcina de a ajuta alţi copii să lupte cu cancerul.

Şi o face al naibii de bine, fiindcă ea ştie exact prin ce trec micuţii pacienţi şi de ceea ce au nevoie în astfel de momente.

Prin oameni ca ea, lumea pare un loc mai sincer şi mai frumos. Uneori, îngerii păzitori nu vin direct din Rai, ci se nasc aici, pe Pământ...

Sursa: Bored Panda

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe