Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Dragonului

Președintele României s-a împușcat în cap cu arma de vânătoare! ”Era bou, dar un bou de soi!”

Chivu Stoica îi urmează lui Gheorghe Gheorghiu-Dej în funcția de Președinte al Consiliului de Miniștri, echivaletă cu cea de șef de stat, pe 24 martie 1965. ”Domnește” doi ani, înainte ca Nicolae Ceaușescu să vină la putere. Lucrător cazangiu cu câteva clase, obsedat sexual, bolnav de sifilis, se va sinucide pe 18 februarie 1975, la vila din ”Primăverii”

Chivu Stoica, primind un om de afaceri din Kuweit

Fototeca online a comunismului românesc, cota 427 / 1966

Chivu Stoica se născuse în 1908, la Smeeni, în județul Buzău. Terminase cinci clase primare de școală, apoi, între 1923 și 1927, trecuse pe la ucenicii de la Depoul de locomotive CFR din județ. Ieșise lucrător cazangiu. La 20 de ani e angajat la Uzina ”Lemaître” din București. Comunismul începuse să penetreze și la noi în țară, dar Chivu Stoica, deși atras de doctrina bolșevică, se încrie în Partidul Național Țărănesc. O cotește spre ilegalitate și, până în 1933, e arestat de cinci ori! E săltat în ”lotul Grivița” și primește, ca și maestrul său în ale politicii, Gheorghe Gheorghiu-Dej, 12 ani de închisoare. Devine cel mai bun prieten al acestuia și mâna sa dreaptă.

Gheorghiu-Dej făcea caterincă de Ceaușescu: ”Bă, față de jidan, te-a făcut mă-ta cu băcanul din colț!”

În timpul detenției de la Doftana, tânărul Nicolae Ceaușescu, ajuns, și el, aici, ar fi întreținut relații sexuale cu Șmil Marcovici, un alt tovarăș. S-a declanșat, pe loc, o anchetă a revoltătorului caz de homosexualitate, coordonată de Chivu Stoica, din organizația de partid a închisorii. ”Șmil Marcovici practica perversități. Obișnuia să aibă relații îndeosebi cu tovarășii tineri, printre care Anghel, Sor și alții”, avea să declare Chivu Stoica în ”Povești din cartierul Primăverii”.

Anii trec. Stoica este descris de cei care l-au cunoscut drept un ”primitiv”, fiind limitat și ca istețime, conform lui Alexandru Bârlădeanu. Dar pentru că stă aproape 11 ani alături de Dej, prin toate lagărele și închisorile prin care acesta a trecut, ”crește”. Devine slugarnicul perfect. E obsedat sexual, divorțează și se căsătorește cu secretarele mult mai tinere, punând Securitatea pe urma lor, ca nu cumva acestea să se implice în vreo altă relație.

Ceaușescu (stânga) și Chivu Stoica (dreapta), la un congres PCR, în anii interbelici

Gheorghe Gheorghiu-Dej decedează pe 19 martie 1965. După zilele de doliu, Chivu Stoica, primitivul, devine Președintele Consiliului de Stat pe 24 martie, funcție echivalentă cu cea de șef de stat. Concret, este Președintele Republicii Socialiste România până pe 9 decembrie 1967, când puterea este preluată de Nicolae Ceaușescu, până în 1989. Silviu Brucan, fost ziarist, un comod al nomenclaturii, narează un dialog avut cu Gheorghe Gheorghiu-Dej, la un pahar de vin, după o cină. ”Auzi, mă, Chivu acesta este un bou! Tu auzi, mă, ce ți-am spus? Chivu e un bou!” ”Păi, dacă e bou, de ce l-ați făcut prim ministru?” (n.r. - Stoica deținuse această funcție între 1955 și 1961), vine întrebarea. ”Stai, n-o lua chiar așa, că e un bou, dar e un bou de anumit soi. Dacă eu îi spun să treacă prin zid, cu capul lui de ghiulea, trece! D-aia, vezi, l-am făcut prim-ministru!”.

Sifilisul nu-l iartă!

Chivu Stoica e în lumea lui. Gonește șoferul, se suie la volan, trece pe roșu și lovește alte autoturisme. Dă legi ca toți directorii de întreprinderi să aibă studii superioare, altfel vor fi dați afară. Nu-și dă seama că el e primul pe listă...Nu face baie, nu se bagă în cadă. ”Mă voi topi ca un săpun”, spune!

După 1967, Ceaușescu îl trece pe linie moartă, ca pe toți oamenii lui Dej. Sifilisul îl atacă tot mai tare. O asistentă de 24 de ani, Doina Roman, are grijă de el. Se aude că-i face avansuri și, pentru a stinge zvonurile, anunță că aceasta îi este, de fapt, nepoată! Pe 18 februarie 1975, șoferul îl găsește mort. Se sinucisese, în propria locuință, cu o armă de vânătoare ”Holland-Holland”, cu lunetă și pat încrustat artistic cu sidef și argint. A pus-o pe podea, a băgat țeava în gură și, cu degetul de la picior, a tras, zburându-și creierii! Încep scenariile: ”nepoata” apăruse în peisaj de nici o lună de zile, venită în vila din Primăverii pe 18 ianuarie, parte a planului de eliminare a fostului ceferist, pus la cale de Ceaușescu, speriat că zvonurile homosexualității sale reapăruseră. Chivu Stoica fusese cel care condusese ancheta de la Doftana, cunoștea toate detaliile. Dacă ”nepoata” și fosta soție, de care tocmai divorțase, se aflau în casă, de ce șoferul a fost cel care l-a găsit și le-a dat de veste? În ”Alexandru Bârlădeanu despre Dej, Ceaușescu și Iliescu”, acesta îi declară Laviniei Betea că Nicolae Ceaușescu și Chivu Stoica purtaseră o discuție ”aprinsă” pe marginea subiectului.

După ce s-a prăbușit cu avionul, Ceaușescu a împușcat, cu sânge rece, nouă oameni, cu mitraliera. ”Omul ăla mic mi-a dat un șut în burtă. Am sângerat cinci zile. Atunci l-am blestemat să moară cu mâinile la spate!”

Apoi vine ”bomba”. Cu o zi înainte, Ceaușescu îl chemase, personal, la o întâlnire între patru ochi. Îl acuzase că întreține relații sexuale cu o ”nepoată” de 24 de ani. Chivu înțelesese că are plantate microfoane, că e urmărit, mersese acasă, scrisese o scrisoare, apoi se sinucisese. Conținutul ei nu a fost dezvăluit, niciodată. Zice-se că după ce a citit rândurile, Ceaușescu a cerut spirt, pentru a se curăța, apoi șampanie, pentru a sărbători!

Fanatik.ro

Băiat bătut pe stradă de un tânăr dezbrăcat

Observator Antena 1

Mihaela Apostolides, executată în Italia

Observator Antena 1

O adolescentă de doar 15 ani a murit, în timp ce făcea amor cu iubitul în mașină! Băiatul...

Spynews.ro

De azi e oficial! Alocatiile pentru copii se majoreaza! Cand ar urma sa aiba loc marirea! Veşti...

Spynews.ro

Nu doar în frizerii se aplică "taxa Covid". Afacerile care au decis să îşi acopere...

AntenaSport

Cine a profitat de COVID? Cu ce se ocupă cei doi bărbați care au făcut o avere în această...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

Surorile Kardashian au un frate pe care l-au ținut secret până acum. Motivul?

Zu TV

ZECE piese pe care artiștii le-au lansat de ziua lor

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Comoara neprețuită din România, pe care multe popoare ar vrea sa o mai aibă. Străinii sunt...

Playtech.ro

Clejanii au intrat în pământ de rușine! Cum a fost filmat Fulgy: ”Pleacă de aici că te...

Playtech.ro

Tragedie în fotbalul românesc! Un jucător de la U Cluj a murit. Motivul decesului şi anunţul...

Telekomsport.ro

Margherita a recunoscut! Ce pastile a consumat, de fapt

Capital.ro

Blestem la Asia Express! Ce s-a ales de suma imensă de bani

Impact

Horoscop Minerva pentru săptămâna 25-31 mai. Gemenii învață să meargă mai departe,...

Antena3.ro

Umilință supremă pentru Alex Velea! Sa vedem daca pe bune aia sunt copii lui. Înjurături ca...

Voxbiz.ro

Ce masini conduc, de fapt, sefii de la Pro TV

Cars.ro

Obligativitatea purtării măștilor și verificarea temperaturii – afacerea secolului. Între...

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro