Un copil sărac își ajuta mama menajeră. A crescut, a devenit chelneriță și apoi...cea mai tânără persoană din Congresul american!

 
+3 click pentru
galerie

Moment decisiv pentru viitorul Statelor Unite ale Americii! Primul scrutin organizat după venirea lui Donald Trump la Casa Albă poate avea un impact extrem de mare asupra populației. Aceste alegeri au scos la iveală și detalii incredibile sau povești surprinzătoare, precum cea a candidatei Alexandria Ocasio-Cortez, devenită cea mai tânără persoană aleasă în Congres.

ALEGERI SUA 2018. Republicanii și democrații încearcă să obțină o majoritate în Senat și în Camera Reprezentanților. De rezultatul final al acestor alegeri depinde modul în care va evolua situația politică din Statele Unite.

REZULTATE ALEGERI SUA 2018. Republicanii preşedintelui Donald Trump urmează să-şi păstreze controlul asupra Senatului, iar democraţii se îndreaptă spre obţinerea controlului asupra Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor de la jumătate de mandat de marţi, arată proiecţiile, transmite BBC News.

         Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără persoană aleasă în Congres

                          Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără persoană aleasă în Congres

Tânăra hispanică Alexandria Ocasio-Cortez, în vârstă de 29 de ani, a devenit cea mai tânără aleasă în Congresul american, în urma alegerilor de la jumătate de mandat - după ce a obţinut, în iunie, o victorie-surpriză în alegeri primare democrate în faţa unui ”greu” în Congres, Joe Crowley -, învingându-l pe adversarul său republican Anthony Pappas, în vârstă de 72 de ani, într-o circumscripţie newyorkeză, în Queens şi Bronx, cucerită de democraţi.

DRUMUL CĂTRE O VICTORIE URIAȘĂ

Originară din Bronx, această fostă ospătăriţă, care a făcut voluntariat în campania prezidenţială a senatorului Bernie Sanders, a promis să fie purtătoarea de cuvânt a ”oamenilor mici” în Congres.

UN ASTEROID CU NUMELE EI

Încă de mic copil, Alexandriei i-a plăcut mult școala și, la un moment dat, chiar a câștigat un concurs internațional de știință și inginerie organizat de Intel, cu un proiect de cercetare despre microbiologie. Drept răsplată pentru descoperirile sale, Uniunea Astronimică Internațională a denumit un asteroid cu numele său (23238 Ocasio-Cortez).

Alexandria Ocasio-Cortez are o poveste de viață incredibilă

                                Alexandria Ocasio-Cortez are o poveste de viață incredibilă

Ea a povestit în mod repetat cum îşi însoţea - pe când era copil - mama portoricană, care făcea curăţenie în case, şi cum au părăsit părinţii săi cartierul Bronx şi s-au instalat la periferia liniştită a New Yorkului, pentru ca ea să poată frecventa şcoli mai bune.

DE LA CHELNERIȚĂ LA MEMBRĂ A CONGRESULUI AMERICAN

Tatăl său a murit de cancer la plămâni când ea era încă studentă, dar asta nu a oprit-o să termina Boston University cu rezultate excelente, „cum laude”! Tot atunci și-a dat seama de faptul că țara are nevoie de schimbări în domeniul medical și în privința birocrației sufocante.

S-a mutat în Bronx, unde a fost barmaniță și chelneriță. Ca să țină familia, mama sa făcea curat prin case și conducea autobuze școlare. Cu ceva ajutor financiar, Ocasio-Cortez și-a făcut o editură prin care a publicat cărți destinate copiilor, ca să vadă orașul american Bronx în culori mai frumoase. Apoi a venit implicarea în politică.

Azi, Alexandria Ocasio-Cortez a devenit cea mai tânără persoană aleasă în Congres, la doar 29 de ani.

 Alexandria Ocasio-Cortez, după aflarea că a câștigat un loc în Congres. În discursul său a vorbit despre dorința sa de a elimina rasismul din America și despre faptul că orice mișcare și schimbare politică și economică poate fi posibilă, pentru un viitor mai bun

Ea intenţionează să apere cauze susţinute de aripa stângă a Partidului Democrat precum o asigurare de sănătate universală, gratuitatea universităţilor publice şi dreptul la locuinţe accesibile ca preţ.

Tânăra a făcut campanie respingând orice contribuţie din partea unor mari donatori democraţi şi întreprinderi mari, care se fac vinovate, în opinia sa, de faptul că au renunţat la preocupări cu privire la clasele mijlocii.

Victoria sa în alegerile primare a dat speranţe altor mulţi candidaţi de stânga din Partidul Democrat - mai ales unor femei şi reprezentanţi ai minorităţilor, care speră să-i calce pe urme.

„Orice e posibil” este sloganul său politic, în care a crezut cu toată forța și, în final, soarta a avut să-i surâdă.

Surse: wikipedia.com, news.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI