Live acumObservator 12
Prime Time 20:00iUmor

"Am învăţat multe de la acest genial actor, care a hotărât să-și dicteze amintirile și gândurile". Prefața semnată Radu Beligan, sfârșitul Marin Moraru

A plecat înainte lui şi, totuşi, la distanţă de doar o lună, l-a urmat. Marin Moraru a lăsat în urmă s-a o moştenire culturală de nepreţuit prin toate filmele, piesele de teatru şi rolurile pe care le-a interpretat. 

A plecat înaintea lui şi, totuşi, la distanţă de doar o lună, l-a urmat. Marin Moraru a lăsat în urma sa o moştenire culturală de nepreţuit prin toate filmele, piesele de teatru şi rolurile pe care le-a interpretat.

Cartea autobiografică a maestrului va rămâne "o biblie a actorului român", aşa cum Radu Beligan scria în prefaţa acesteia. Parcă "ieșirea la lumină" a scrierii și cuvintele așternute la începutul ei aveau să prevestească viitorul celor doi artişti şi ordinea în carea urmau să ne părăsească.

O prefaţă care spune totul despre aprecierea regretatului actor la adresa lu Marin Moraru.

"Am avut norocul să mă bucur de dragostea lui Marin Moraru, despre care sunt fericit să spun că mi-a fost ca un frate".

Prefaţa Radu Beligan, sfârşit Marin Moraru!

Şi nu doar acest fapt ne pune pe gânduri și ne lasă, pentru o clipă, picați în uimire și regret...

Cei doi actori ne-au părăsit la distanță de o lună. În data de 20 iulie, Radu Beligan părăsea scena definitiv. Internat în Secţia de Terapie Intensivă, acesta s-a stins tot la Spitalul de Urgenţă Elias, în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 97 de ani. Marin Moraru a plecat, astăzi, 21 august, la 79 de ani. O zi în care teatrul și filmul românesc au rămas mai sărace.

La aflarea veştii dispariţiei marelui Radu Beligan, maestrul Marin Moraru a declarat, pentru miscareaderezistenta.ro: " A fost o minune de om". "Pentru Radu Beligan, Teatrul trebuie scris cu litere mari. Pentru el Teatrul a fost viaţa lui", a mai spus actorul.

Marin Moraru, alături de Radu Beligan şi de Gheorghe Dinică, în spectacolul „Take, Ianke şi Cadâr“, jucat la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ Bucureşti.

Și probabil că aceleași vorbe frumoase le-ar fi rostit, astăzi, și marele actor, care în luna iulie se desprindea definitiv de lumea care îl aplauda la scenă deschisă.

Atunci, Marin Moraru recunoaştea că pentru el cel mai îndrăgit rol jucat alături de Radu Beligan fusese în piesa "Take, Ianke şi Cadâr“, a lui Victor Ion Popa. De asemenea, cei doi au jucat împreună pe scena teatrului și în celebra schiță a lui Caragiale, "Căldură mare".