Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Arsenie Boca a fost cât pe ce să cadă victimă a unui homosexual! Cum a reușit să scape. „Avea grijă de iubiții lui, ceea ce i-a asigurat discreția”

Pe vremea când era student la teologie în Sibiu, Arsenie Boca, căruia i se spunea pe atunci Zian, a fost cât pe ce să cadă victimă a unui homosexual bine păzit de funcția pe care o ocupa la acea vreme.

Arsenie Boca a fost cât pe ce să cadă victimă a unui homosexual.

Mitropolitul Nicolae Bălan, francmason de rit scoțian și membru fondator al Consiliului Ecumenic al Bisericilor, ar privi studenții de la teologie mai degrabă ca un prădător. Cunoscut ca un pătimaș homosexual, dar și zoofil, Nicolae Bălan și-ar fi ales partenerii mai ales din rândul studenților, deși ar fi avut relații intime și cu un cioban, cu un țigan ungur, precum și cu un soldat rănit pe frontul de est.

De departe cel mai invidiat iubit al mitropolitului Nicolae Bălan, de prin anul 1925, este un student teolog numit Sandu (Alexandru) Popa. Ierarhul îl răsplătește pentru amor cu daruri, îl mută de la internat în vila lui, de unde favorizatul vine la cursuri cu trăsura, fără prea multă precauție.

În plus, după ce termină facultatea, amantul favorit al mitropolitului primește bursî la Cernăuți și este trimis la studii în Germania. Când se întoarce, își începe o carieră de invidiat. Primește un post de profesor la Facultatea de Teologie, consilier la Mitropolie și consilier personal al mitropolitului, potrivit unei biografii realizate de Tatiana Niculescu-Bran, „Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca”.

De altfel, mitropolitul Nicolae Bălan are mare grijă de toți foștii iubiți, ca să se asigure că aceștia păstrează, totuși, discreția în privința relațiilor pe care le-a avut cu ei.

Cum scapă Arsenie Boca de avansurile mitropolitului homosexual Nicolae Bălan

Probabil că în tot acest context, tânărul Arsenie Boca, pe atunci Zian, află și el despre ciudățeniile erotice ale mitropolitului pe care îl privește ca pe un binefăcător al său.

Însă, el nu este în pericol. Cu înfățișarea lui de sărac, ftizic și anemic, Zian are prea puține șanse să atârnească pasiunile mitropolitului Nicolae Bălan.

În plus, datorită cărților de morală pe care le-a citit și a discuțiilor pe care le-a avut cu vărul Lică, tânărul Arsenie Boca urmează cu strictețe regimul unei vieți disciplinate.

În toată perioada studenției lui la Sibiu, Arsenie Boca se dedică studiului. Își impune să evite fetele, să nu iasă din perimentrul facultății și adoptă o disciplină austeră. Oricum, nu îl atrage compania colegilor dornici de distracții. Este închis în sine și iubește mai degrabă tăcerea.

Bătaia pe care a primit-o de la tatăl lui „l-a ajutat” să rămână disciplinat

În toată această disciplină a lui îl ajută și o amintire importantă pe care o are cu tatăl lui. Mai exact, într-o zi, micul Arsenie Boca a fost trimis de tatăl său cizmar să cumpere niște cuie de pantofi de la o prăvălie aflată în apropiere. Zian, copil fiind, se oprește pe drum, la joacă, și întârzie suficient de mult încât tatăl său să își piardă răbdarea.

Astfel, când se întoarce, aducând și cuiele, Zian primește o bătaie serioasă de la tatăl lui, Iosif Boca. Altă dată să nu mai piardă timpul! Lecția pe care o învață atunci este că timpul este prețios și trebuie ocupat cu lucruri folositoare, nicidecum pierdut!

Totuși, recent, nepoata părintelui Arsenie Boca, doctor psihiatru Zoe Maria Dăian, a reclamat-o pe Tatiana Niculescu-Bran la CNSAS pentru falsificarea biografiei Sfântului Ardealului și batjocurile din zona fetidului sexual confecționate de Securitate și răspândite de aceasta public cu privire la Mitropolitul Nicolae Bălan al Ardealului.

Zoe Maria Dăian a solicitat Colegiului CNSAS, în baza legii și a regulamentelor care guvernează instituția, retragerea acreditării de cercetător extern a Tatianei Niculescu, după ce aceasta a împroșcat cu noroi memoria Mitropolitului Nicolae Bălan, membru de onoare al Academiei Române, fără ca Patriarhia Română și Academia să se auto-sesizeze până acum, cum ar fi fost normal.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro