,, Timpul României voastre a început" Astăzi se împlinește un an de la moartea Regelui Mihai! O legendă vie a istoriei poporului român

 
+4 click pentru
galerie

Astăzi se împlinește 1 an de când Regele Mihai I al României a murit, rămânând o legendă vie în sufletele românilor!

Deși a fost forțat să abdice de la tron, Regele Mihai și-a iubit țara mai presus de orice! Uite ce mesaje le trimitea din exil, Regele Mihai, românilor: ,, Timpul României voastre a început! Cer tuturor muncitorilor să declare greva generală în toată ţara. Cer reprezentanţilor României din străinătate să..."

Puțini dintre noi știu însă, mesajele pe care Regele Mihai le trimitea din exil, poporului român: Uite cum îi încuraja pe români, Regele Mihai înainte de revoluția din '89,,„Apelez la Armata Română să răstoarne imediat regimul din România..."

Astăzi s-a împlinit un an de la moartea Regelui Mihai, ultimul rege al României, cel care și-a iubit nespus demult țara! Deși a fost exilat din țară la o vârstă fragedă, Majestatea Sa, Regele Mihai a fost alături de români întotdeauna. Mesajele pe care le-a trans

A trecut un an de la moartea Regelui Mihai I al României și ne amintim cu durere în suflet de Majestatea Sa și despre cât de mult a însemnat pentru România. 
Regele Mihai s-a născut la Sinaia, fiind fiul principelui Carol (viitorul rege Carol al II-lea) și al prințesei Elena a Greciei. Din partea tatălui a fost nepot al regelui Ferdinand I și al reginei Maria, iar din partea mamei nepot al regelui Constantin al Greciei. Astfel, Mihai al României a fost descendentul celor mai importante familii regale și imperiale ale Europei.

Foto: Prințul Mihai  și bunica sa, regina Maria

Unde va avea loc parastasul Regelui Mihai

Parastasul de un an al Regelui Mihai I al României se va desfășura miercuri, 5 decembrie, la Curtea de Argeş, la ora 12.00. Slujba va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş, scrie realitateadearges.net
 Principesa Margareta, custodele Coroanei, şi principele Radu vor participa la parastasul de un an de la moartea Regelui Mihai I al României.Ulterior,  atunci când va fi rostită și o rugăciune la mormântul Regelui Mihai.
Casa Regală a transmis un mesaj pentru toți cei care doresc să participe la slujba de parastas ,, Serviciul religios va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale. Toţi cei care doresc să ia parte sunt bineveniţi. Rugăciunea de la mormânt se va desfăşura privat, doar în prezenţa Familiei Regale”, se arată în comunicatul transmis de Familia Regală a României.  ”

Regele Mihai a încetat din viaţă pe 5 decembrie 2017 la vârsta de 96 de ani, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, asta după ce Majestatea Sa a fost internat timp de mai multe săptămâni într-o clinică din Elveția, într-o stare de accentuată slăbiciune fizică, după ce suferise o intervenție chirurgicală.
Regele Mihai I al României a fost înmormântat, pe 16 decembrie, seara, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Necropola Regală, unde se odihnește și Regina Ana.

Regele Mihai a fost și va rămâne ultima mare personalitate prezentă în cel de-al Doilea Război Mondial. A fost un rege exemplar, având toate calitățile necesare pentru a conduce o țară precum România. Regele Mihai s-a bucurat de o popularitate deosebită, de un spirit arbitrar, prudenţă, calm, echilibru în judecată şi o largă viziune democratică. 

Ce și-a dorit regele Mihai pentru România. Ce mesaje le transmitea românilor de departe

În ciuda faptului că a fost obligat să abdice de la tron de la o vârstă extrem de fragedă și a fost trimis într-un lung și chinuitor exil, Regele Mihai nu a încetat niciodată să iubească România și să dorească tot ce e mai bun pentru poporul român.
La vârsta de 26 de ani, Regele Mihai I și mama sa, au fost alungați din țară sub pretextul monarhiei, ca piedică pentru democratizarea României.

Când a ieșit din țară, Regele Mihai povestea cu lacrimi în ochi că a simțit cum a ieșit dintr-un infern al tuturor și a intrat într-unul doar al lui. Majestatea Sa povestește cât de greu a fost să îndure exilul și singurătatea.

Deși a fost departe de români, Regele Mihai a fost alături de poporul său cu prezența spirituală și civică. În contextul unor impasuri în care românii s-au aflat în diferite momente ale vremii, Majestatea sa a trimis mesaje de încurajare prin care le confirma că nu sunt singuri în lupta sa.

De exemplu, în timpul evenimentelor din decembrie 1989, când românii strigau pentru libertate, nu foarte multă lume știe că Regele Mihai a transmis un mesaj pentru țară:

„Apelez la Armata Română să răstoarne imediat regimul din România.

Cer tuturor muncitorilor să declare greva generală în toată ţara.

Cer reprezentanţilor României din străinătate să se alăture acestei răsturnări.

Să se formeze în ţară un guvern de generali şi elemente ale partidului, opuse acestui regim.

Sunt şi voi fi alături de voi”, conform dcnews.

Un alt mesaj emoționant și profund pe care Regele Mihai l-a transmis românilor a fost odată cu tragedia Colectiv, atunci când zeci de români au pierit în incendiu și sute de tineri au fost mutilați pe viață. 

În acel moment, oamenii și-au unit forțele și au ieșit în stradă pentru a protesta și pentru a desființa corupția și nedreptatea. Regele Mihai le-a transmis tinerilor români că "Timpul României voastre a început"

Regele le-a mai transmis că ,,monarhia rămâne fântâna mândriei, a încrederii și a iubirii".

S-a folosit drept propriu exemplu pentru a motiva toți tinerii să-și salveze țara :

,,Români, când am întors ţara de partea Aliaţilor, pentru salvarea existenţei Statului român, aveam 22 de ani. Aceeaşi vârstă o aveau şi cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piaţa Palatului Regal, pentru a-şi apăra libertatea. Aceeaşi vârstă o au şi cei ce au ieşit în stradă, în aceste zile. Un lucru pe care l-am învăţat în tinereţe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât duşmanii. Alt lucru învăţat atunci a fost, că în momentele cruciale rămâi singur. Democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un 'mâine'. Ţara îşi redobândeşte, cu fiecare generaţie, privilegiul de a continua să existe", spune Regele Mihai I, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Sfinţilor Mihail şi Gavriil, prin intermediul biroului său de presă.

"A avea legi bune este un lucru însemnat și a-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creadă în ele. România prezentului nu a ajuns încă acolo", afirmă Regele Mihai I.

Sursă foto:Romanialiberafacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI