Live acumFilm: Capcana pentru parinti (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Atenție! Imagini dure din timpul Holocaustului: Copii amenințați cu pistolul, femei goale împușcate pe câmp, oameni arzând și făcuți scrum, în cuptoarele morții

Holocaustul a însemnat uciderea a șase milioane de evrei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler.

Holocaustul a însemnat uciderea a șase milioane de evrei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, program plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler.

Printre victime, s-au numărat 1.5 milioane de copii. Romii, polonezii⁠ şi alte grupuri etnice slave s-au aflat pe lista morţii. O definiție și mai largă include cetățeni sovietici⁠, prizonieri de război⁠, homosexuali⁠, martori ai lui Iehova⁠, negri⁠, adversari politici ai naziștilor și membri ai altor grupuri mai mici.

Între 1941 și 1945, evreii au fost uciși sistematic într-un genocid, parte a unui eveniment mai mare care a cuprins persecuția și uciderea altor popoare europene. Crimele au fost comise în toată Europa ocupată de germani⁠, precum și în Germania Nazistă și în teritoriile controlate de aliații acesteia.

Imaginile din galeria foto de mai sus reflectă cruzimea cu care oamenii erau uciși. Atenție, fotografiile sunt extrem de dure!

Circa 42.500 de centre de detenție au fost utilizate la concentrarea victimelor în scopul comiterii de încălcări flagrante ale drepturilor omului. Peste 200.000 de oameni se estimează că au comis crime asociate Holocaustului⁠.

Începând cu anul 1933, naziștii au început să pună la punct o rețea de lagăre de concentrare⁠. În unitățile paramilitare specializate, denumite Einsatzgruppen, au fost omorâți aproximativ două milioane de evrei, în mai puțin de un an. Până la jumătatea lui 1942, victimele erau transportate constant cu trenurile de marfă în lagărele de exterminare. Cei care supraviețuiau erau uciși în camerele de gazare⁠.

Lucrurile au continuat până la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial în Europa, în aprilie–mai 1945, când cifra estimată pentru numărul de evrei uciși a fost cea de șase milioane.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro