Live acumMireasa
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Bătut, abuzat și forțat să urce pe scenă, pentru faimă! Ce traume a îndurat Michael Jackson în copilărie

Au trecut zece ani de la trecerea în neființă a lui Michael Jackson, cunoscut lumii ca fiind regele muzicii pop. Totuși, imaginea sa este la fel de vie în amintirea fanilor și piesele continuă să aducă fericire și chiar adevărate lecții de viață. Din 25 martie 2009, Michael și-a mutat concertele în Rai. Au rămas amintirile, filmările, melodiile și...o poveste de viață tumultoasă.

Bătut, abuzat și forțat să urce pe scenă, pentru faimă!

Au trecut zece ani de la trecerea în neființă a lui Michael Jackson, cunoscut lumii ca fiind regele muzicii pop. Totuși, imaginea sa este la fel de vie în amintirea fanilor și piesele continuă să aducă fericire și chiar adevărate lecții de viață. Din 25 martie 2009, Michael și-a mutat concertele în Rai. Au rămas amintirile, filmările, melodiile și...o poveste de viață tumultoasă.

Michael Jackson s-a născut în 1958 și urcat pe scenă la vârsta de doar șase ani, alături de frații săi, în cadrul formației The Jackson Five.

În spatele succesului trupei, la finalul fiecărui concert, aștepta Joe Jackson, tatăl băieților. Toată strălucirea de pe scenă pierea brusc, căci de acolo începea coșmarul.

Michael Jackson (centru) și frații săi

Michael Jackson avea 40 de ani atunci când a declarat, în mod șocant, faptul că doar simplul gest de-a se gândi la tatăl său și îi dă fiori și o stare de rău.

COPILĂRIA PLINĂ DE ABUZURI

Și nu este greu de înțeles de ce: acesta îl bătea pe Michael Jackson și îl abuza fizic și psihic, totul de dragul faimei. Folosea curele de pantaloni, cabluri electrice, crengi și orice alt obiect îi pica în mână, ca să-l facă pe băiat să știe de frică și să-l asculte întocmai. Michael Jackson nu a avut o copilărie ușoară sau am putea spune chiar că nu a avut o copilărie deloc! Întrebat de ce a făcut asemenea lucruri, tatăl a motivat faptul că și-a dorit doar să-și determine băieții să se realizeze în viață...

„Tata mă bătea. Nu știu de ce o făcea, dar era foarte strict. Urcam pe scenă și cântam, altfel o încasam. Doar simpla lui privire mă îngrozea. Uneori mi se făcea rău doar când îl vedeam. Dar îl iubesc și îl iert pentru tot ce mi-a făcut. Nu îl cunosc cu adevărat. Dar pe mama o ador, e perfectă”

Bătut, certat, înjurat, forțat adesea să ignore oboseala sau dorința de-a se juca, copilul din Michael Jackson a devenit peste noapte adult și superstar cu milioane de fani.

„Pe scenă era viața mea, era casa mea. Eram cel mai fericit acolo. Odată ce coboram, brusc mă simțeam foarte trist și singur. Încă de la opt ani am început să mă simt singur și să plâng din acest motiv. Popularitatea era un lucru greu. E frumos să ajungi celebru, fiindcă mereu călătoreși și cunoști oameni, dar apoi e și latura cealaltă: te abandonezi muncii și te simți singur”

Michael Jackson făcea școală timp de trei ore, cu un profesor meditator, apoi se închidea în studioul de înregistrări. Pentru el, copilăria s-a construit pe note muzicale și vocalize, nu pe joacă în nisip.

„Priveam pe geam la ceilalți copii, plângeam și tânjeam să mă joc cu ei”

La zece ani, artistul deja dădea interviuri despre viața sa, despre cântecele sale, despre turneu sau despre experiența sa de superstar.

Michael Jackson nu mergea nicăieri fără un bodyguard care să îl protejeze de lume și de celebritatea sa. A crescut pe scenă și, până la 12 ani, avea să piardă abilitatea de a fi copil. Nu a fost niciodată capabil să meargă la un film sau să se joace. Acesta a fost prețul plătit pentru celebritate...

S-a despărțit de trupa Jackson Five în 1971, pe când avea 13 ani. De atunci, Michael Jackson doar a urcat spre culmile gloriei, făcându-și o carieră solo.

UN COPIL CAPTIV ÎN TRUP DE ADULT

S-a spus adesea că Michael Jackson suferea de sindromul Peter Pan, adică efectiv refuza să îmbătrânească sau să se maturizeze. Mintea sa părea mereu una de copil. Totuși, când planeta s-a întrebat de ce Michael Jackson stă mereu în preajma copiilor, acesta a răspuns:

„Oameni se întreabă de ce am mereu copii în preajma mea. De fapt, eu încerc să trăiesc acum ce nu am avut. Carusel, parcuri de distracții, toate acestea sunt lucruri pe care nu le-am avut când eram mic și acum mă bucur de ele”

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro