Cea mai frumoasă poveste de dragoste s-a stins pe Titanic și a reînviat în ceruri! „Așa cum am trăit, așa vom și muri: împreună”

 
+3 click pentru
galerie

„Am trăit atâția ani împreună. Unde mergi, merg și eu”, acestea au fost cuvintele Idei Straus pentru soțul ei, Isidor. Titanicul se scufunda și ea s-a întors pe vas, renunțând la locul din barca de salvare.

Se iubeau nespus și parcă toți auziseră de devotamentul lor. Unde mergea unul mergea și celălalt. Erau suflete pereche și nu puteau să stea mult timp unul departe de celălalt.

Isidor și Isidora -au căsătorit când Ida avea 22 și Isidor vreo 26. Au făcut șapte copii și, în fapt, viețile lor nu au nimic spectaculos. Cel mai de preț lucru al lor? Iubirea!

Când Titanicul a început să se scufunde, Ida a fost dusă la una dinter bărcile de salvare. Fiindcă făceau partea din elita societății, Idisor a primit și el un loc. Totuși, l-a refuzat din onoare: „Nu voi merge să mă salvez înaintea altor femei”.

Și atunci, Ida a sărit și ea din barcă, după soțul ei iubit:

„Unde mergi tu voi veni și eu”

Femeia a scos haina de blană de pe ea și i-a dat-o servitoarei, căreia îi oferise locul ei în barca de salvare.

„Ia-o, eu nu voi mai avea nevoie de ea”

Refuzând iar și iar să își alse soțul singur pe Titanic și să se salveze, Ida a zis clar și răspicat vorbele ce aveau să capete ecou în istorie:

„Așa cum am trăit, așa vom și muri: împreună”

Corpul bărbatului a fost ulterior găsit în apele oceanului și dus pentru înmormântare la New York. Trupul Isidorei se odihnește pe vecie în ocean.

Totuși, sunt împreună, din nou, undeva prin ceruri. Fiindcă unde a mers el s-a dus și ea.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI