Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cel mai tânăr dirijor din lume la 11 ani! “Are o abilitate naturală pe care nu am mai văzut-o de 30 ani”

Matthew Smith(11 ani) a condus sâmbătă seara Nottingham Symphony Orchestra (NSO) formată dintr-o echipa de 75 de personae. A cântat opera lui Johann Strauss, “Die Fledermaus, în cadrul unui concert caritabil cu o audienţă de 1,300 de persoane, ajungând astfel cel mai tânăr dirijor din lume.

Matthew Smith a condus, la doar 11 ani, Nottingham Symphony Orchestra (NSO), o orchestră de 75 de persoane. A cântat opera lui Johann Strauss, “Die Fledermaus”, în cadrul unui concert caritabil în fața unui auditoriu de 1.300 se suflete, devenind, astfel, oficial, cel mai tânăr dirijor din lume

“Mi se cer autografe acum când merg la şcoală”, a spus băiatul.

Mama băiatului, Beverly (40 ani), a fost emoţionată pe toată durata concertului. “Am fost puţin agitată şi foarte emoţionată pentru că are doar 11 ani, e tânăr, dar vreau să se bucure enorm de experienţă, sunt mândră de el.”

Băiatul mai cântă şi la vioară,pian,violin şi chitară. Concertul de sâmbătă seara, l-a făcut pe Mattew cel mai tânăr dirijor din lume si a bătut astfel recordul lui Jose Angel Salazar în vârstă de 14 ani care a condus orchestra din Venezuela în 2012.

Matthew a fost descoperit la varsta de şapte ani de dirijorul NSO, Derek Williams, care i-a devenit mentor. “Are o abilitate naturală pe care nu am mai văzut-o de 30 ani”,a spus acesta.

După concert, talentatul băiat a spus:”Ştiu sigur că într-o zi voi dirija din nou”

Recomandari